מתכון

חרוסת מבושלת עם תפוחים, אגסים וחמוציות

חרוסת צבעונית עם טוויסט בצלי, מבוססת על עקרונות הצ'טני, שהולכת מצוין גם עם המרור הרענן וגם עם מנות עיקריות בשריות

דורעם גונט
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
דורעם גונט
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
חרוסת עם תפוחים וחמוציות
צילום: דורעם גונט

רכיבים

  • 4 תפוחים ירוקים חמוצים, קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים
  • 4 אגסים, קלופים, מגולענים וחתוכים לרבעים
  • 200 גרם תמרים יבשים, רצוי מאוד מזן מג'הול, מגולענים וחצויים
  • 1/2 בצל סגול בינוני, קלוף ופרוס לפרוסות דקות
  • 2 ס"מ שורש זנגביל, קלוף וקצוץ דק
  • כוס וחצי מים
  • 1 כוס חמוציות מיובשות
  • 1 כוס שקדים, קצוצים גס
  • 1/2 כוס סוכר דמררה

הוראות הכנה

מניחים בסיר את התפוחים, האגסים, התמרים, הבצל, הזנגביל והמים. מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה עד שהפירות רכים (כרבע שעה). מועכים בכף או במזלג ומוסיפים את החמוציות, השקדים והסוכר (ואם צריך, מדללים בעוד מעט מים). שומרים במקרר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ