מתכון

חרוסת בסגנון קליפורניה

שילוב האבוקדו, הלימונים, השקדים והתפוזים הוא כל מה שלא ציפיתם למצוא בחרוסת, אבל הופך אותה לכזאת מענגת וראויה לעבור מדור לדור

ג'ודי זיידלר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חרוסת
צילום: לימור לניאדו תירוש
ג'ודי זיידלר
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

בעלי ואני החלטנו לפתח חרוסת בסגנון קליפורניה כדי שנוכל להעביר אותה בבוא היום לילדינו כמסורת משפחתית, וכדי שהם יוכלו להמשיך את המסורת בלילות הסדר גם אחרי זמננו. במתכון שלנו מככבים האבוקדו, הלימונים, השקדים והתפוזים המפורסמים של קליפורניה

* מתכון מתוך הספר "Gourmet Jewish Cook"

רכיבים

  • אבוקדו גדול חתוך לקוביות
  • מיץ מחצי לימון
  • חצי כוס של שקדים חצויים
  • שליש כוס צימוקים
  • 4 תמרים, 2 תאנים או שזיפים
  • 1 תפוז מקולף ומחולק
  • 2 כפות מיץ תפוחים
  • 2 כפות קמח מצה

הוראות הכנה

ערבבו בקערה את קוביות האבוקדו עם מיץ מחצי הלימון והניחו בצד. במעבד מזון ערבלו את השקדים, הצימוקים, התמרים והתאנים, עד שהם קצוצים דק. הוסיפו גרידת תפוז ופלחי תפוז שלם ועבדו עד ליצירת מקשה אחת. הוסיפו את האבוקדו וערבלו עוד שתי שניות. העבירו את התערובת לקערת זכוכית ובעדינות קפלו את מיץ התפוחים וקמח המצות לתערובת. כסו בניילון נצמד ואחסנו במקרר.

תגובות