ממרח שום של גרקו - סקורדליה | סקורדיה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סקורדליה - ממרח שום של גרקו

הסוד מתגלה: כך מכינים את הסקורדליה - ממרח השום הממכר של מסעדת גרקו. מתכון מתוך הספר: גרקו- מטבח יווני

דרגת קושי: קל
סקורדיה - גרקו
דן פרץ

סקורדיה (ובתפריט המסעדה) סקורדליה הוא ממרח שמשקף את האהבה הגדולה של היוונים לשום. מגישים אותו יחד עם דגים ופירות ים מטוגנים ועם ירקות חיים או צלויים, ובכל גרסה שלו יופיע השילוש הקדוש של שום, שמן זית ומלח, יחד עם לחם סחוט או תפוחי אדמה. הקפידו להשתמש בשום טוב ולא ישן, ובאביב – בעונה הקצרה של השום הטרי (הירוק), הממרח יהיה טוב עוד יותר. בשיטה המסורתית מכינים את הסקורדיה במכתש ועלי, אבל מעבד המזון מתאים יותר לימינו, ונותן ממרח חלק במעט מאמץ.

 

15תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 (22)

רכיבים

200 גרם שקדים פרוסים

1 תפוח אדמה גדול, מבושל בקליפתו וקלוף

4 שיני שום כתושות

2 פרוסות לחם לבן פשוט, ללא הקרום

7 כפות חומץ יין

1 כף מלח

400 מ"ל שמן זית

להגשה:

שמן זית

מעט שקדים פרוסים וקלויים במחבת ללא שומן

 

הוראות הכנה

שמים במכל מעבד המזון את השקדים, תפוח האדמה, השום, הלחם, החומץ והמלח ומעבדים עד שמתקבל מרקם חלק.

מוסיפים את השמן בזרם דק, תוך כדי פעולת המעבד.

אם יש צורך, מוסיפים מים בכמות הדרושה לקבלת מרקם של חומוס.

להגשה:

מניחים מהממרח בצלחת הגשה, מטפטפים מלמעלה מעט שמן זית, זורים מעט שקדים ומגישים. את היתרה אפשר לשמור בכלי סגור במקרר עד 3 ימים.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות