ממולאים יוונים עם אורז ללא בשר - גמיסטה - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון ממולאים יוונים עם אורז ללא בשר - גמיסטה

ירקות ממולאים באורז (וללא בשר) אפויים בתנור בסגנון יווני מושלמים לארוחה של יום קיץ חם. מתכון מתוך הספר "גרקו - מטבח יווני"

דרגת קושי: קל
גמיסטה מתוך ספרו של צביקי עשת - גרקו מטבח יווני
דן פרץ

ירקות ממולאים באורז וללא בשר ואפויים בתנור נפוצים מאוד ביוון, בעיקר כי הם מושלמים לארוחה של יום קיץ חם. היוונים נותנים לירקות הממולאים לנוח לילה במקרר כדי שכל הטעמים יתחברו ומגישים אותם בטמפרטורת החדר.

7תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 (12)

רכיבים

6  עגבניות גדולות

6  פלפלים אדומים או ירוקים מתוקים

1  כוס שמן זית

3  בצלים גדולים קצוצים

1  שן שום כתושה

3/4 כוס אורז עגול

מלח ופלפל

2/3 כוס פטרוזיליה קצוצה

2  כפות נענע קצוצה

1  כף בזיליקום קצוץ

1  גזר מגורר

1/2 כוס צנוברים

 1 כף רסק עגבניות

2-1 תפוחי אדמה גדולים פרוסים

מעט סוכר

 2 פלפלים ירוקים חריפים

5 גבעולי תימין

 

הוראות הכנה

מסירים כיפות מהעגבניות. מרוקנים את תוכן העגבניות בכפית ומעבירים לקערה.

מסירים ראשים מהפלפלים ומנקים מגרעינים וגידים לבנים.

מניחים את העגבניות והפלפלים בצד.

מחממים 3/4 כוס מהשמן בסיר, מוסיפים את הבצל והשום ומטגנים עד שהבצל מזהיב.

מוסיפים את האורז ומערבבים כדקה.

מוסיפים את תוכן העגבניות ומבשלים כדקה נוספת.

מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את עשבי התיבול, הגזר, הצנוברים ורסק העגבניות ומבשלים 5 דקות.

מחממים את התנור לחום בינוני ) 170 מעלות(. מרפדים תחתית של תבנית אפייה בפרוסות תפוחי אדמה. בעזרת אצבע מורחים את פנים העגבניות במלח ולאחר מכן בסוכר.

ממלאים את העגבניות ואת הפלפלים באורז עד 3/4 גובהם ומניחים בתבנית.

מכסים בכיפות העגבניות ובראשי הפלפלים.

דוחסים את שאריות פרוסות תפוחי האדמה בין הפלפלים והעגבניות כדי שלא יזוזו בתבנית, ומוסיפים

לתבנית את הפלפלים החריפים ואת התימין.

יוצקים את שארית השמן על הפלפלים והעגבניות, מכניסים לתנור ואופים כשעה.

מגישים חם או בטמפרטורת החדר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות