פאווה - הגרסה היוונית לחומוס - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פאווה - הגרסה היוונית לחומוס

קרם פאווה הוא אחד המאכלים המפורסמים והמזוהים ביותר עם האי סנטוריני, הוא למעשה התשובה היוונית לחומוס. מתכון מתוך הספר: "גרקו - מטבח יווני"

דרגת קושי: קל
קרם פאווה
דן פרץ

במקור הכינו את קרם הפאווה מפול יבש ומכאן גם שם המנה, ומאוחר יותר החליפו אותו בזן של אפונה צהובה הגדלה באי סנטוריני ונחשבת לטובה מסוגה. את האפונה מייבשים בשמש ולאחר מכן היא עוברת תקופת יישון במרתפים קרירים חצובים בסלע וולקני ברחבי האי.

8תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 4

רכיבים

500 גרם אפונה צהובה יבשה מקולפת וחצויה

 2 ליטרים מים

 5 שיני שום

2 בצלים לבנים חתוכים גס

 1 לימון חצוי

 250 מ"ל שמן זית

1 כף מלח

להגשה:

1/2 בצל סגול פרוס

1 פלפל חריף פרוס

8 זיתים מסוג קלמטה או תאסוס

מעט אורגנו יבש

2 כפות שמן זית

מיץ מ־

1 לימון

הוראות הכנה

שוטפים את האפונה ומכניסים לסיר. מוסיפים את המים, השום, הבצלים והלימון. מביאים לרתיחה ומסירים קצף שצף על פני המים.

מנמיכים את הלהבה ומבשלים על להבה נמוכה שעה וחצי עד שעתיים, עד שהאפונה רכה מאוד ורוב הנוזלים נספגו.

מוציאים מהסיר את הלימון ומרסקים את האפונה בבלנדר או בבלנדר מוט לקרם חלק. מוסיפים את שמן הזית בהדרגה ותוך כדי ערבוב ומתבלים במלח.

הקרם צריך להגיע למרקם של חומוס. אם הוא דליל מדי, אפשר להחזיר לסיר ולבשל עוד מעט על להבה נמוכה תוך טריפה.

להגשת המנה יוצקים לקעריות מרק 5-4 כפות לכל מנה. מפזרים מלמעלה בצל, פלפל חריף, זיתים ואורגנו, מטפטפים שמן זית ומיץ לימון ומגישים חם או בטמפרטורת החדר.
 

כדי לחמם קרם פאווה מוכן שנשמר במקרר, מביאים את הקרם לטמפרטורת החדר, מוסיפים מעט מים חמים ומערבבים עד שהוא שוב חלק.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות