מתכון

מוס ירוק טבעוני כשר לפסח

קינוח קצת אחר של הקונדיטורית הטבעונית עלמה נוימן־אהוביה המשלב תודעה בריאותית עכשווית במגבלות הכשרות של החג

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מוס ירוק יוצא מתוך שקית הזילוף
מוס ירוק יוצא מתוך שקית הזילוףצילום: תומר אפלבאום
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

עצם הרעיון לשלב ספירולינה או אבוקדו במוס, עלול לזעזע את בלוטות הטעם של מי שאינם רגילים לכך. "למה לקלקל מוס?" הם יגידו. אבל במקומות רבים בעולם, למשל בפיליפינים, האבוקדו מוכר כקינוח שגרתי ולא כממרח מלוח. ובאשר לספירולינה: רשימות היתרונות הבריאותיים שהיא מציעה תוכל לשנות את יחסכם למוס הירוק.

רכיבים

  • כוסות קינוח אישיות להגשה
  • 20 גרם שמן קוקוס לא מזוכך
  • 300 גרם שוקולד מריר 70%
  • 150 גרם אבוקדו מעוך למחית חלקה
  • 200 גרם קרם קוקוס ללא חומרים משמרים
  • 40 גרם ספירולינה טרייה
  • קורט מלח
  • 2–4 כפות סירופ אגבה

הוראות הכנה

מחממים לסף רתיחה את קרם הקוקוס, שופכים על השוקולד ומערבבים להמסה.

מוסיפים את מחית האבוקדו, הספירולינה, שמן הקוקוס ומערבבים עד אחידות.

טועמים וממתיקים עם סירופ אגבה לפי הטעם.

מקררים כשעה ומקציפים בעזרת מיקסר יד.

מעבירים את המוס לכלי הגשה אישיים.

ניתן לקשט באגוזים קלויים או בפירות העונה.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com

תגובות