מתכון לקובנה של סבתא מרים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לקובנה של סבתא מרים

הקובנה היא בעצם חלה תימנית רכה ואוורירית, פשוטה וממכרת שתתארח בשמחה בכל אחת מארוחות השבת. אחרי שלמדה להכין ג'חנון וסחוג, שירה כהן חוזרת למתכון של סבתא

סיר קובנה דרגת קושי: קל
קובנה
רותם מימון

אצלנו במשפחה, ארוחת שבת בבוקר זו מלחמה. אמא פותחת את התנור, הריח מעיף אותנו לשולחן, הרסק והביצה מוכנים והידיים ממהרות לבצוע בחלה החמה.

לא ברור מתי בהיסטוריה של המשפחה תפס הג'חנון את מקומה של הקובנה. במהלך השנים סבתא מרים נהגה להכין לנו ג'חנון לבוקר שבת, כי ככל הנראה ראתה אותנו נהנים ולא חשבה לגוון ("לא שזה בא על חשבון השני", כמו שאחי אומר). באחד הבקרים אמא התעקשה לחזור לטעם הילדות המוכר לה ודרשה קובנה. סבתא נענתה בחיוב, ומאז- התאהבנו קשות ולמרות שכולנו כבר גדולים, על שולחן ארוחת הבוקר שלנו בשבת תמצאו ג'חנון כמובן, אבל דווקא החלה התימנית הזו, הקובנה, כבשה אותנו בטעמה הפשוט אך הממכר.

60תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 (32)

רכיבים

1 קילו קמח רגיל

2 כפות שמרים יבשים

1 כף מלח

3/4 כוס סוכר

2.5-3 כוסות מים חמימים

3/4 חבילת מרגרינה / חמאה מזוקקת / סמנה

הוראות הכנה

1. מנפים את הקמח אל תוך קערה, מוסיפים את השמרים ומערבבים היטב. לאחר מכן מוסיפים את המלח והסוכר לקמח המנופה ומערבבים עד היטעמות מלאה.

2. מוסיפים מים בהדרגה לתערובת ומערבבים עד ליצירת הבצק. שימו לב: בשלב הזה הבצק צריך להיות גמיש ולא רטוב מדי לכן היו עירניים עם המים.

3. מכסים את הקערה ונותנים לבצק לנוח בערך 15 דקות ולשים שוב. אחרי הלישה יש לתת לבצק שוב לנוח (ככל שניתן לו יותר זמן לנוח ולתפוח כך יותר טוב) ואז לשים שוב. כך 3 פעמים עד שרואים שהבצק תפוח, אוורירי וחלק.

4. כשהבצק מוכן קורצים ממנו 5 חתיכות ונותנים להן לנוח ולתפוח.

5. מורחים מרגרינה/חמאה על דפנות סיר.

6. מרדדים כל כדור ומורחים מעט מרגרינה/חמאה רכה, מקפלים את הבצק לשניים מגלגלים לשבלול ומניחים בסיר.

7. באותו האופן משמנים ומקפלים את כל שאר הבצק ומסדרים את השבלולים אחד ליד השני בסיר (עד שנוצרת מעין שושנה יפה של ארבעה שבלולים והחמישי באמצע).

8. נותנים לבצק לנוח בסיר עוד עשרים דקות כדי לקבל תפיחה נוספת ולתנור.

9. מכניסים את הסיר לתנור שחומם מראש ל-170-180 מעלות למשך 20 דקות. בתוך התנור הבצק ממשיך לתפוח, כך שמכסה הסיר מתרומם למעלה.

10. כשתראו את הבצק המבצבץ וצבעו שחום, דעו שהקובנה מוכנה להגשה.

טיפים

רצוי להשתמש בסיר המתאים לאפייה בתנור ובשום אופן לא עם חלקי פלסטיק (אפשר בהחלט עם סיר ג'חנון).

ככל שניתן לבצק תפיחה ולישה הוא יהיה יותר תפוח, רך וטעים.

להגיש עם רסק עגבניות וסחוג כפי שלמדנו כבר להכין.

לקובנה ניתן להוסיף קצח, זה נותן טוויסט מעניין בטעם.

לקובניות:

נשתמש באותו המתכון, רק צורת הקיפול שונה וכן הגודל של כל שבלול. במקום 5 עיגולי בצק קורצים 10 קטנים יותר ויוצרים שוב שבלולים קטנים, נסדר בתבנית מלבנית בשורות ועליהם מורחים ביצה ושומשום. גם כאן חשוב להמתין את כל התפיחות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות