מתכון

חרוסת תמרים ואגוזים בסגנון ספרדי

צבעה של החרוסת הקלאסית צריך להיות חום כמו הבוץ בנילוס והטיט שעמו עבדו בני ישראל במצרים. בדיוק כמו החרוסת במתכון הזה

שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
חרוסת תמרים ואגוזים

רכיבים

  • 500 גרם תמרים מגולענים בוואקום (לא בגביע)
  • 150 גרם אגוזי מלך קצוצים
  • חצי כפית קינמון
  • מעט אגוז מוסקט
  • גרידת לימון
  • חצי כוס יין מתוק כגון פורט, מדרה או יין קידוש טוב

הוראות הכנה

מניחים בסיר את התמרים, האגוזים, התבלינים, גרידת הלימון והיין. מבשלים על אש קטנה, תוך ערבוב מתמיד עד לקבלת עיסה רכה ואדים חמים המתנדפים מן העיסה. אם העיסה סמיכה מדי, אפשר להוסיף תוך ערבוב מעט מים רותחים, עד לקבלת המרקם הרצוי.

תגובות