מתכון

מקרון אלפחורס לפסח

מקרון מפתיע וקל להכנה שיכול לככב בכל צלחת פטיפורים לחג (וגם אחריו) ממתכון של משה אהובי מרשת קונדיטוריות הבוטיק פיס אוף קייק

משה אהובי, קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
משה אהובי, קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
1 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כ-35 יחידות
מקרון אלפחורס

רכיבים

  • 3 חלבונים
  • 1/2 כוס סוכר
  • ½ 1 (200 ג') כוסות אבקת סוכר
  • 1 (100 ג') כוסות פתיתי קוקס
  • ½ (50 ג') כוס פתיתי קוקוס (לציפוי)
  • צנצנת ריבת חלב

הוראות הכנה

מקציפים את הסוכר והחלבונים לקצף עמיד ויציב.

מוסיפים תוך כדי ערבוב את אבקת הסוכר וכוס (100 ג') של פתיתי קוקוס.

ממלאים את הבלילה בשקית זילוף עם פיה חלקה ומזלפים על מגש עם נייר אפייה, עיגולים בקוטר 3 ס"מ.

בתנור שחומם מראש ל-130 מעלות אופים כ-30 דקות.

מצננים, מחלקים את הכדורים לצמדים והופכים כך שהחלק השטוח של כל כדור פונה כלפי מעלה.

מזלפים ריבת חלב על כדור אחד מכל צמד וסוגרים.

מגלגלים דפנות כל עוגיה בפתיתי הקוקוס (50 ג' – ששמרנו לציפוי), כך שידבקו לשולי ריבת החלב.

תגובות