מתכון

עוגיות אגוזים לפסח

גם בפסח צריך משהו טוב ליד הקפה ולמי שלא רוצה להסתפק בעוגיות קנויות עבשות, הנה מתכון של משה אהובי (מרשת הקונדיטוריות פסי אוף קייק) לעוגיות קטנות ונהדרות

משה אהובי, קונדיטור אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
משה אהובי, קונדיטור אורח
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:40 יחידות
עוגיות אגוזים ואוכמניות

רכיבים

  • 350 גרם אגוזי מלך טחונים דק
  • ½ 1 כוסות סוכר
  • 6 חלבונים
  • 1 כף סירופ גלוקוזה
  • 4 כפות קמח תפוחי אדמה
  • 1 שקית (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כף ריבת משמש
  • 150 גרם ריבת אוכמניות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-170 מעולות.

מניחים את הסוכר, חלבונים וסירופ הגלוקוזה בבן מארי עד להמסה של הסוכר והתאחדות כל הרכיבים.

מורידים מהאש ומוסיפים את האגוזים הטחונים, קמח תפוחי האדמה ואבקת האפייה, מערבבים לעיסה אחידה, מוסיפים את ריבת המשמש ומצננים.

ממלאים את הבלילה בשקית זילוף עם פיה משוננת ומזלפים על תבנית עם נייר אפייה ברווחים קטנים.

מרטיבים את קצה האצבע ובאמצעותה יוצרים גומה קטנה במרכז כל עוגייה, אותה ממלאים בריבת אוכמניות.
בתנור שחומם מראש אופים כ-15 דקות.

תגובות