מתכון: חלות ביתיות לשבת

חלות ביתיות נימוחות, שאפילו את הפירורים מלקטים מהצלחות. מתכון מתוך הספר "מגישה שבת" של אפרת ליבפרוינד

אפרת ליבפרוינד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים14
אפרת ליבפרוינד
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:3 חלות בקוטר 24 ס"מ
חלת שבת
חלת שבת של אפרת ליבפרוינדצילום: אנטולי מיכאלו

רכיבים

  • ק"ג קמח
  • 2 כפות שמרים יבשים
  • 5 כפות סוכר
  • כף מלח
  • 2 כוסות עד1/4 2 כוסות מים חמימים
  • 1/2 כוס שמן

למריחה:

  • 2 ביצים
  • 2 כפות שמן
  • 2  כפות תמצית תה מרוכזת (2 כפות מים   שנחלט בהם שקיק תה)
  • לזרייה:
  • שומשום

הוראות הכנה

מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים את השמרים ואת הסוכר ומערבבים.

מוסיפים את המלח ומערבבים.

מוסיפים את המים החמימים — בתחילה 2 כוסות, ורק אם יש צורך מוסיפים בהדרגה ¼ כוס. לשים את התערובת דקות ספורות, עד שמתחיל להתגבש בצק.

מוסיפים את השמן ולשים 10 דקות.

משמנים מעט את פני הבצק ומכסים אותו במגבת. מניחים את הבצק במקום חמים, עד הכפלת נפחו, כשעה עד שעה וחצי.

לשים את הבצק כמה דקות.

מחלקים את הבצק ל-6 חלקים שווים ויוצרים מכל חלק כדור.

מרדדים כל כדור למלבן צר וארוך מאוד, ואת המלבן מגלגלים לרולדה.

מחברים כל 2 רולדות בקצה העליון שלהן ומלפפים אותן זו בזו ליצירת מעין חבל עבה.

מעגלים כל חבל לטבעת ומהדקים היטב את שני קצותיו. החור שנוצר במרכז ייסתם במהלך האפייה, בעקבות תפיחתו של הבצק.

מניחים את החלה בתבנית אפייה עגולה בקוטר 24 ס"מ.

מכינים את התערובת למריחה: טורפים את הביצים עם השמן ותמצית התה ומושחים את החלות בתערובת.

זורים שומשום ומניחים במקום חמים לכ-20 דקות, לתפיחה נוספת.

בינתיים מחממים תנור ל-c°180.

אופים את החלות כ-35-30 דקות עד השחמה יפה.

מוציאים את החלות מהתבנית ומצננים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ