מתכון

ביף בורגיניון

ביף בורגיניון הוא קדירה יחידה ומיוחדת, טעימה ועשירה, המורכבת מנתחי בשר שמבושלים במשך זמן רב עם יין אדום. היש מתאים יותר מזה לארוחה חגיגית?

יוחנן ברנשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
ביף בורגיניון לפסח
צילום: בן יוסטר
יוחנן ברנשטיין
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל

לתבשיל הזה אני משתמש בצלעות בקר (מס' 2), אבל אפשר להשתמש בכל נתח בקר שמתאים לבישול ארוך, כמו שריר.

לא צריך להשתמש ביין אדום יקר מאוד, אבל חשוב שיהיה יין סביר שגם נעים לשתות ולא יין שמוגדר כיין לבישול. לא לשכוח למזוג לעצמכם כוס יין בתחילת העבודה (זה מחושב במתכון).

רכיבים

  • 1 ק"ג בשר בקר חתוך לקוביות
  • 3 גזרים חתוכים לטבעות עבות
  • 4 בצלים סגולים קטנים חצויים
  • 1 ראש סלרי מקולף וחתוך לפלחים
  • 10 פטריות שמפיניון
  • חצי כוס רסק עגבניות
  • רבע כוס חומץ בלסמי איכותי מאוד
  • רבע כוס סוכר חום כהה
  • כף וחצי מלח
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • בקבוק יין אדום
  • 5 ענפי טימין
  • 3 עלי דפנה
  • 3 כפות שמן קנולה

הוראות הכנה

לצרוב את הבשר בסיר עם השמן מכל הכיוונים ולהוציא מהסיר.

לצרוב את הירקות בסיר עם אותו שמן, תוך כדי שמגרדים את המשקעים של הבשר מתחתית הסיר.

להוסיף יין אדום ולערבב להוסיף את שאר המרכיבים ואת הבשר. להוסיף מים עד לכיסוי הבשר.

להביא לרתיחה ולבשל בעדינות על אש קטנה מכוסה כ-4 שעות. מדי פעם, בעזרת מצקת קטנה, מסירים את השמן והקצף שמצטבר למעלה.

להגשה אפשר לצרוב בתנור בחום גבוה עם מעט שמן טבעות גזר, חצאי בצל סגול קטנים ופלחי ראש סלרי ולפזר מעל התבשיל עם עלי פטרוזיליה.

תגובות