פאי רועים טבעוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון פאי רועים טבעוני

מנה טבעונית חגיגית שבמקום בשר מתהדרת בתבשיל פטריות עשיר של השף יוחנן ברנשטיין מבית האוכל יוחנן

6-8 מנות דרגת קושי: קל
פאי רועים טבעוני
בן יוסטר

למנה הטבעונית השנה לקחנו את ה"שפרד פאי" הקלאסי – תבשיל בשר מכוסה בפירה – והחלפנו את הבשר בתבשיל פטריות קצוצות.

12תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 6

רכיבים

לבולונז הפטריות:

4 כפות שמן זית

2 בצלים גדולים קצוצים

2 גזרים בינוניים מקולפים וקצוצים

ראש סלרי אחד מקולף וקצוץ

5 שיני שום פרוסות דק

חצי קילו פטריות שמפיניון חתוכות לקוביות (1 ס"מ)

חצי קילו פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות (1 ס"מ)

50 גרם פורצ'יני מושרות במים רותחים וקצוצות

כוס יין אדום יבש

150 גרם רסק עגבניות

כף מלח

קורט פלפל שחור גרוס

קורט טימין קצוץ

לפירה טבעוני:

קילו תפוח אדמה מזן באטר

2 כפיות מלח דק

7 כפות שמן זית איכותי

הוראות הכנה

בסיר עם תחתית עבה לאדות בצל, גזר וסלרי בשמן זית.

להוסיף שום ולאדות מעט.

להוסיף פטריות ולאדות מעט.

להוסיף את שאר המרכיבים ולבשל עד לאידוי כל הנוזלים.

להכנת הפירה:

לבשל את תפוחי האדמה כשהם מקלפים. כשהם רכים מועכים לפירה.

לערבב את כל המרכיבים בתנועות קיפול.

הרכבת המגש:

במגש אלומיניום בינוני לשים את התבשיל ולפזר בשכבה אחידה – להדק מעט.

להוסיף מעל 1,150 גרם פירה טבעוני ולמרוח לשכבה חלקה

להכניס לתנור בטמפרטורה של 250 מעלות ל-10 דקות להשחמה.

טיפים

אחרי שהשריתם את פטריות הפורצ'יני במים רותחים, אל תמהרו לשפוך אותם. המים כעת מלאי טעם ויוסיפו הרבה לבישול. השתמשו בהם
 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות