מתכון

סלט סלק וגזר עם אפונת ווסאבי

סלט צבעוני שמשלב צבעים חזקים ומרקמים מעניינים בפה. לצד הסלק המבושל והרך גרים בכפיפה אחת הגזר הקשה והאפונה הפריכה

יוחנן ברנשטיין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים2
יוחנן ברנשטיין, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות
סלק גזר ואפונת ווסאבי
צילום: בן יוסטר

רכיבים

  • 5 סלקים בינוניים
  • כוס של גזר חתוך לקוביות
  • כוס של בצל סגול חתוך לקוביות
  • חופן פטרוזיליה קצוצה
  • חופן בצל ירוק חתוך לטבעות
  • 5 כפות חומץ
  • 5 כפות שמן זית איכותי
  • כף מלח
  • 50 גרם אפונת ווסאבי לקישוט

הוראות הכנה

את הסלק יש לבשל עם הקליפה עד שהוא מתרכך וניתן לנעוץ בו סכין בקלות. תחת מים קרים זורמים משפשפים את הסלק בידיים והקליפה נושרת.

לחתוך את הסלק לקוביות בגודל של 1 ס"מ.

לחתוך את הגזר לקוביות של חצי ס"מ.

לערבב הכל חוץ מאפונת הווסאבי. כמו כן, שמרו בצד מעט בצל, גזר ופטרוזיליה לקישוט. זה יבליט את ניגודי הצבעים בסלט.

לפני ההגשה לפזר מלמעלה את יתרת הבצל, הגזר, הפטרוזיליה ואת אפונת הווסאבי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ