מתכון

כרובית אדממה פיקנטית

הסלט הזה מוסיף המון צבע לשולחן. ובכלל, מי לא אוהב כרובית? מי שיש לו בעיה עם אדממה, יכול להחליפה בפול ירוק

יוחנן ברנשטיין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
יוחנן ברנשטיין, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
כרובית אדממה פיקנטית
צילום: בן יוסטר

רכיבים

  • 2 כרוביות חתוכות לפרחים אחידים בגודל של כ-3 ס"מ
  • 6 כפות שמן סויה או חמניות
  • כף שטוחה של מלח
  • כף שטוחה של כורכום
  • 10 עגבניות שרי חצויות
  • חופן כוסברה קצוצה גס
  • חצי פלפל חריף ירוק פרוס לטבעות דקות ככל האפשר
  • חבילת אדממה מקולפת מהתרמילים

הוראות הכנה

חשוב לא לאפות את הכרובית יותר מדי, כדי שתישאר מעט קשה. כך היא לא תתפרק ותיראה טוב יותר בסלט.

לערבב בקערה קטנה שמן, מלח וכורכום ולשפוך על פרחי הכרובית. לערבב היטב, עד שמקבלים צבע אחיד.

לסדר את פרחי הכרובית בשכבה אחידה במגש עם ניר אפייה ולאפות ב-250 מעלות (חום גבוה מאוד) 8-10 דקות.

לסובב את המגש תוך כדי אפייה לקבלת גוון אחיד.

יש לקרר את הכרובית ולאחר מכן לערבב בעדינות את הכרובית האפויה עם יתר המרכיבים.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ