מתכון

חרוסת קלאסית

המתכון הקלאסי והקל לחרוסת ובליבו תמרים ותפוחים של השף יוחנן ברנשטיין

יוחנן ברנשטיין
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חרוסת קלאסית
חרוסת קלאסית, מזכירה טיט ולא בכדיצילום: גיל אליהו
יוחנן ברנשטיין
דירוג הגולשים
3 כוכבים(18)
דרגת קושי:קל

החרוסת שלנו, כמיטב המסורת, יבשה וקשה ומזכירה את הטיט שהכינו בני ישראל במצרים. התפוחים מתחמצנים והופכים לחומים, מה שנותן את המראה המסורתי לחרוסת – זו לא החרוסת שמכינים ממנה כדורים. אפשר להוריד או להוסיף תבלינים לפי הטעם האישי.

חרוסת

למתכונים נוספים לפסח - כאן

רכיבים

  • 250 גרם ממרח תמרים (חצי חבילה)
  • כוס אגוזי מלך קצוצים
  • חצי כוס שקדים קצוצים
  • 3 תפוחי עץ ירוקים, מקולפים ומגורדים גס
  • כף יין אדום מתוק
  • קורט מלח
  • כפית גרדת לימון
  • חצי כפית הל טחון
  • חצי כפית אגוז מוסקט
  • רבע כפית ציפורן
  • 2 כפות סילאן

הוראות הכנה

קוצצים ידנית או במעבד מזון את האגוזים והשקדים (ככל שתקצצו יותר או פחות תהיה לזה השפעה על מרקם החרוסת) ומגררים את התפוחים.

אל ממרח התמרים, מוסיפים את התפוחים, האגוזים והשקדים ומערבבים אותם היטב, מוסיפים את היין, הסילאן והתבלינים ושוב מערבבים את כל המרכיבים יחד.

לשמור בקירור.

תגובות