מתכון

סלט תפוחי אדמה עם צלפים

גישה קצת שונה לכרפס עם טעמים חזקים ומעניינים של אנשובי, תפוחי אדמה (רצוי זעירים) וחרדל

יוחנן ברנשטיין, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
יוחנן ברנשטיין, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6-8 מנות
סלט תפוחי אדמה לפסח

רכיבים

  • 1 ק"ג תפוח אדמה זעיר בהיר
  • בצל סגול בינוני
  • 20 גרם אנשובי
  • כפית אבקת חרדל
  • כפית מחוקה קימל טחון
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 4 כפות שמן זית איכותי
  • חופן צלפים בחומץ מסוננים
  • חופן כוסברה
  • 2 גבעולי בצל ירוק
  • חופן עלי נענע
  • חופן שמיר
  • 10 צנוניות
  • 2 כפיות מלח
  • חופן ארוגולה

הוראות הכנה

לבשל את תפוחי האדמה הזעירים עם הקליפה עד לרכות.

מצננים וחוצים אותם באמצע.

לחתוך את האנשובי.

לפרוס את הבצל הסגול, הצנוניות והבצל הירוק לפרוסות.

לקצוץ את הכוסברה, השמיר, הנענע והארוגולה.

לערבב את כל המרכיבים יחד ולתבל.

תגובות