צ'ורצ'חלה גרוזיני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון צ'ורצ'חלה גרוזיני

קנחו את ליל הסדר עם אלטרנטיבה גיאורגית טבעונית ובריאה יותר

דרגת קושי: קל
צ'ורצ'חלה, קינוח גיאורגי העשוי ממיץ ענבים ואגוזים
דודו בכר

צ'ורצ'חלה הוא קינוח גיאורגי בן מאות שנים שנרקח ברובו ממיץ ענבים ומאגוזים שונים. במהלך השנים, עמים נוספים (כמו הארמנים, הבוכרים, הקווקזים, היוונים והטורקים) אימצו אותו ובהתאמה, נולדו לו נוסחים אחרים באזורים שונים. זהו הנוסח של מסעדת ננוצ'קה הגרוזינית התל-אביבית, ובו בקינוח דמוי הנקניק משובצים גם פירות יבשים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 1

רכיבים

ליטר מיץ ענבים (תירוש)

3 כפות סוכר חום

כוס עמילן תירס

500 גרם אגוזי מלך או לוז או ברזיל (בננוצ'קה עושים גם עם פירות יבשים כמו

משמשים או שזיפים שחורים)

חוט אדום עבה ומחט

הוראות הכנה

מבשלים את היין בסיר, מוסיפים עמילן תירס וסוכר חום ומצמצמים לבלילה סמיכה.

משחילים את האגוזים על החוט ומכניסים לתוך סיר הבלילה (זה ייראה כמעין נקניק צר).

מוציאים ומכניסים את החוט מספר פעמים לתוך סיר הבלילה. 

תולים לייבוש על מוט למשך יומיים, עד שמתקשה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות