מתכון

צ'ורצ'חלה גרוזיני

קנחו את ליל הסדר או פנקו את עצמכם ביומיום עם אלטרנטיבה גיאורגית טבעונית ובריאה יותר

ננה שרייר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צ'ורצ'חלה, קינוח גיאורגי העשוי ממיץ ענבים ואגוזים
צ'ורצ'חלה, קינוח טבעוני עתיק צילום: דודו בכר
ננה שרייר
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

צ'ורצ'חלה הוא קינוח גיאורגי בן מאות שנים שנרקח ברובו ממיץ ענבים ומאגוזים שונים. במהלך השנים, עמים נוספים (כמו הארמנים, הבוכרים, הקווקזים, היוונים והטורקים) אימצו אותו ובהתאמה, נולדו לו נוסחים אחרים באזורים שונים. זהו הנוסח של מסעדת ננוצ'קה הגרוזינית התל-אביבית, ובו בקינוח דמוי הנקניק משובצים גם פירות יבשים.

רכיבים

  • ליטר מיץ ענבים (תירוש)
  • 3 כפות סוכר חום
  • כוס עמילן תירס
  • 500 גרם אגוזי מלך או לוז או ברזיל (בננוצ'קה עושים גם עם פירות יבשים כמו
  • משמשים או שזיפים שחורים)
  • חוט אדום עבה ומחט

הוראות הכנה

מבשלים את היין בסיר, מוסיפים עמילן תירס וסוכר חום ומצמצמים לבלילה סמיכה.

משחילים את האגוזים על החוט ומכניסים לתוך סיר הבלילה (זה ייראה כמעין נקניק צר).

מוציאים ומכניסים את החוט מספר פעמים לתוך סיר הבלילה. 

תולים לייבוש על מוט למשך יומיים, עד שמתקשה.

תגובות