מתכון

מופלטה למימונה

המופלטות – לביבות שמרים דקיקות המוגשות עם חמאה ודבש, עשויות קמח רגיל ובכך מסמלות את סיום חג הפסח. מתכון מתוך הספר "ארוחות פסח"

רות סירקיס
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מופלטה
מופלטותצילום: דן לב
רות סירקיס
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:כ-50 יחידות

במוצאי החג נוהגות משפחות מצפון אפריקה לפתוח את בתיהן לחברים, שכנים ובני משפחה. השולחן עמוס בעוגיות ומיני מתיקה צבעוניים, ריבות מעשה בית וקערת קמח שבה נעוצים פולים ירוקים, שיבולים ומטבעות זהב. האורחים מתקבלים בסבר פנים יפות בברכת "תרבחו ותסעדו" ועקרת הבית שוקדת על הכנת המופלטות – אותן לביבות שמרים דקיקות המוגשות עם חמאה ודבש. הן עשויות קמח רגיל ובכך מסמלות את סיום חג הפסח.

המתכון מתוך ספרה ה-17 של רות סירקיס "ארוחות פסח" בהוצאת ר. סירקיס וידיעות ספרים

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח רגיל
  • 1 חב' (50 גרם) שמרים טריים, בפירורים
  • 1 כף סוכר
  • חצי כפית מלח
  • 2 עד 3 כוסות מים פושרים
  • 1 כוס שמן רגיל
  • שמן לשימון הבצק, הידיים והמחבת

להגשה:

  • חמאה ודבש

הוראות הכנה

שמים את הקמח בקערה. זורים עליו את השמרים, הסוכר והמלח ומערבבים. מוסיפים את המים בהדרגה למרכז הקערה תוך ערבוב, עד שנוצר בצק רך. לשים את הבצק היטב, יוצרים כדור ומשמנים אותו במעט שמן, מכסים במגבת מטבח ומניחים לחצי שעה.

יוצקים את כוס השמן לקערה קטנה. לוקחים מהבצק חתיכות בגודל כדור פינג פונג וטובלים אותן בשמן. מסדרים את הכדורים על מגש ויוצקים עליהם את שארית השמן.

משמנים קלות מחבת שטוחה בקוטר 22 ס"מ ומחממים אותה לחום בינוני. להכנת מופלטה לוקחים כדור ופותחים אותו על משטח משומן בידיים משומנות מאוד, לעיגול דק בקוטר 20 ס"מ. שמים במחבת ומטגנים את המופלטה הראשונה עד שהיא מזהיבה משני הצדדים.

משאירים את המופלטה במחבת ומניחים עליה מופלטה נוספת. הופכים ומטגנים את המופלטה החדשה יחד עם הראשונה. מניחים עליהן עוד מופלטה, הופכים את הערימה ומטגנים צד אחד של המופלטה הנוספת.

ממשיכים כך, תוך רידוד הכדורים בידיים משומנות, שימון המחבת והיפוך ערימת המופלטות, עד שהערימה כוללת כ-15 מופלטות. מעבירים למגש ומתחילים לטגן ערימה חדשה.

מגישים את המופלטות חמות, עם חמאה ודבש ומקפלים או מגלגלים אותן סביב החמאה והדבש. אפשר גם להמיס חמאה ולערבב אותה עם דבש וליצוק מעט מהתערובת על כל מופלטה.

תגובות