טרייפל תותים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון טרייפל תותים

אף אחד לא יאמין כמה קל ופשוט להכין את הקינוח המהודר הזה. מתכון של רוסלה יונה ואמיר פורת מקוניטוריית ביסקוטי

דרגת קושי: קל
טרייפל תותים
דודו בכר

הטרייפל הוא קינוח שכבות אנגלי המשלב עוגת ספוג, קרם ופירות. בזכות השכבות ומשחקי הצבעים הוא קינוח מושלם לכוס שמשדר חגיגיות ואלגנטיות. בינינו, אף אחד לא צריך לדעת שהוא מאוד פשוט להכנה.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

לקרם מסקרפונה (4 מנות):

250 מ"ל שמנת מתוקה

70 גרם (שליש כוס) סוכר

250 גרם גבינת מסקרפונה

גרידה מתפוז אחד

לעוגת תפוזים וקוקוס (2 תבניות אינגליש):

3 ביצים

200 גרם (כוס) סוכר

200 גרם (כוס) שמן

1 תפוז חתוך, מנוקה מגרעינים וטחון במג'ימיקס

280 גרם (2 כוסות) קמח

1 שקית אבקת אפייה

1 שקית סוכר וניל

50 גרם (חצי כוס) פיסטוקים / אגוזים קצוצים גס (לא חובה)

50 גרם קוקוס טחון

להרכבת המנה:

4 פרוסות של עוגת בחושה (למשל, עוגת תפוזים וקוקוס)

500 גרם תותים חתוכים לקוביות - להשאיר לכל כוס 2 תותים שפרוסים לפרוסות (לקישוט)

מיץ מתפוז אחד

2 שקיות של סוכר וניל

הוראות הכנה

מקציפים את השמנת המתוקה ו-50 גרם סוכר לקצף יציב ומניחים בקערה נפרדת.

בקערת מיקסר עם וו גיטרה מקציפים את גבינת המסקרפונה וגרידת התפוז 2 דקות במהירות בינונית, עד שמתקבל מרקם רך וגמיש.

מוסיפים את השמנת המתוקה המוקצפת לגבינת המסקרפונה ומערבבים ידנית בתנועות קיפול, עד לקבלת מרקם הומוגני.

מעבירים לשק זילוף או משתמשים בכף.

לעוגת התפוזים:

מקציפים ביצים וסוכר עד שהסוכר נמס למשך 3 דקות.

מנמיכים את מהירות ההקצפה ומוסיפים את השמן ואת מיץ התפוזים והגרידה.

מערבבים את הקמח, אבקת האפייה, הקוקוס והווניל ומוסיפים למסה.

מוסיפים את האגוזים.

ניתן לקשט את העוגה בפרוסות תפוזים דקות.

אופים בתנור שחומם מראש ל-160 מעלות במשך 30-40 דקות, עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

להרכבת המנה:

בקערה מערבבים את קוביות התות עם מיץ התפוזים והסוכר וניל.

מניחים כף קוביות תותים בתחתית הכוס.

מניחים על התותים חצי פרוסת עוגה.

מזלפים או מוזגים כף וחצי של קרם מסקרפונה על שכבת העוגה.

מפזרים על שכבת המסקרפונה כף קוביות תותים.

מפזרים חצי פרוסת עוגה על התותים.

מזלפים עוד שכבת קרם מסקרפונה.

מפזרים את התותים ששמרנו לקישוט.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות