מתכון לטירמיסו בכוסות

הקינוח הכי איטלקי שיש בגרסה נטולת ביצים. ההכנה בכוסות מקלה על נוחות האחסון במקרר וההגשה, וגם המסה מתייצבת מהר יותר. מתכון של רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות
רוסלה יונת ואמיר פורת

רכיבים

  • 250 גרם מסקרפונה
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה
  • 50 גרם סוכר
  • כוס אספרסו קצר קר (או רבע כוס קפה נמס ללא חלב עם כפית שטוחה של נס קפה)
  • חבילת עוגיות (200 גרם) ביסקוטי לטירמיסו
  • 2 כוסות נס קפה ללא חלב (2 כפיות נס קפה על כוס מים)
  • 2 כפות ליקר קפה לכוס
  • קקאו לעיטור

הוראות הכנה

במיקסר, מקציפים את השמנת, המסקרפונה והאספרסו עם הסוכר כ-2-3 דקות במהירות גבוהה, עד שמתקבל קרם רך.

בקערית, מערבבים את כוסות הקפה עם ליקר הקפה ומצננים מעט.

טובלים למשך שנייה-שתיים עוגייה וחצי בקפה ומניחים בתחתית הכוס (חשוב שהעוגייה תתרכך אך לא תתפורר).

מזלפים חצי כוס קרם מסקרפונה.

חוזרים על הפעולה פעם נוספת, עד לגובה של 1 ס"מ משולי הכוס.

מפדרים באבקת קקאו.

תגובות