קינוח בכוס של עוגיות וקרם חמאת בוטנים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון קינוח בכוס של עוגיות וקרם חמאת בוטנים

עוגיות חמאת בוטנים מעט מלוחות עם קרם חמאת בוטנים עשיר וגנאש שוקולד חלב מספקים פיתוי שלא ניתן לעמוד בפניו. מתכון של רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

דרגת קושי: קל
קינוח כוס חמאת בוטנים
דודו בכר

אם גם אתם, כמונו, חובבי סניקרס, הקינוח הזה מושלם בשבילכם. עוגיות חמאת בוטנים מעט מלוחות עם קרם חמאת בוטנים עשיר וגנאש שוקולד חלב מספקים פיתוי שלא ניתן לעמוד בפניו ומשחק נהדר בין מרקמים וטעמים.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 3

רכיבים

לעוגיות חמאת בוטנים:

220 גרם (כוס) חמאת בוטנים

200 גרם חמאה

200 גרם (כוס דחוסה) סוכר חום

200 גרם (כוס) סוכר לבן

2 ביצים

420 גרם (3 כוסות) קמח

5 גרם (חצי שקית) אבקת אפיה

קורט מלח

50 גרם (חצי כוס) בוטנים מלוחים גרוסים

לקרם חמאת בוטנים:

500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה

50 גרם (רבע כוס) סוכר

200 גרם (3/4 כוס) חמאת בוטנים

50 גרם (5 כפות) אינסטנט פודינג

לגנאש שוקולד חלב:

250 מ"ל שמנת מתוקה

200 גרם שוקולד חלב

הוראות הכנה

מקציפים במיקסר עם וו גיטרה את חמאת הבוטנים, החמאה והסוכרים במהירות גבוהה במשך 5 דקות, עד לקבלת משחה חלקה.

מוסיפים את הביצים בהדרגה, בזו אחר זו.

מוסיפים את הקמח, המלח ואבקת האפייה, ומערבבים עד לקבלת תערובת חלקה.

מוסיפים את חמאת הבוטנים ומערבבים עוד חצי דקה.

מגלגלים לנקניק בקוטר של כ-4 ס"מ, ומקפיאים למשך כ-3 שעות. פורסים לחתיכות של חצי סנטימטר.

אופים כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-170 מעלות, עד הזהבה.

לקרם חמאת בוטנים: מקציפים את כל החומרים במיקסר עם מטרפה במהירות נמוכה במשך דקה, עד להטמעת חמאת הבוטנים בשמנת. מגבירים למהירות בינונית ומקציפים עד לקבלת קרם רך, אך חשוב שלא יישבר.

מצננים לפחות חצי שעה במקרר.

לגנאש שוקולד חלב:

ממיסים את המרכיבים במיקרו.

מקשטים בשברי בוטנים רגילים / מסוכרים.

 

הרכבת המנה:

מניחים שברים של 2 עוגיות בוטנים בתחתית הכוס.

מוזגים כף של גנאש שוקולד חלב על העוגיות.

מזלפים קרם חמאת בוטנים עד לגובה רבע כוס.

מניחים שברי עוגיית בוטנים נוספת ועליה שוב כף גנאש וזילוף קרם חמאת בוטנים.

חוזרים על הפעולה פעמיים נוספות ולסיום מכסים בגנאש ומקשטים בשברי בוטנים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות