מתכון |

קינוח כוס קראמבל פסיפלורה

קרם שמנתי ועשיר המבוסס על פרי התאווה משתלב בצורה הרמונית עם בצק קראמבל חמאתי ופריך. מתכון של רוסלה יונה ואמיר פורת מקונדיטוריית ביסקוטי

רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
רוסלה יונה ואמיר פורת, קונדיטורים אורחים
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
צילום: דודו בכר

רכיבים

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

  • 150 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות

  • 150 גרם (כוס) קמח

  • קורט קינמון

  • קורט מלח

  • 3 ביצים

  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר

  • כף מיץ לימון

  • 200 גרם (6-8 יח') תכולת פרי פסיפלורה

  • 200 גרם חמאה

  • 250 מ"ל (מיכל) שמנת מתוקה

  • 2 פסיפלורות לקישוט

הוראות הכנה

לקראמבל:

במעבד מזון טוחנים את רכיבי הקראמבל בפולסים, עד לקבלת פירורים גסים.

מפזרים את הפירורים על מגש מכוסה בנייר אפייה.

אופים למשך כ-10 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד הזהבה.

לקרם פסיפלורה:

מעמידים סיר עם מים רותחים על האש.

בקערה (המתאימה לבאן מארי, זכוכית או נירוסטה) שמים את הביצים, הסוכר, מיץ הלימון ותכולת הפסיפלורה. מערבבים ומעמידים על סיר עם מים רותחים.

על להבה נמוכה מבשלים את המסה במשך כ-30 דקות, תוך כדי ערבוב אחת למספר דקות כדי להסמיך את התערובת.

מסירים מהאש, מוסיפים את החמאה ומערבבים היטב.

מקררים עד טמפרטורת חדר.

בקערה נפרדת מקציפים את השמנת המתוקה לקצף רך.

מקפלים חצי מהקצפת לתוך קרם הפסיפלורה (את החצי הנותר משאירים לקישוט) ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.

הרכבת המנה:

מניחים כף קראמבל בתחתית הכוס.

מזלפים קרם פסיפלורה עד מחצית הכוס.

מניחים עוד כף קראמבל על קרם הפסיפלורה.

מזלפים קרם פסיפלורה עד 2 ס"מ מחלקה העליון של הכוס.

מזלפים את הקצפת ששמרנו בצד.

מקשטים בפרי פסיפלורה טרי.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ