מעמול אגוזים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון מעמול אגוזים

מתכון למעמול - עוגייה נימוחה עשוית בצק פריך ומלאה בתמרים ואגוזים של הקונדיטורית מאיה רביבו (מדן גורמה)

דרגת קושי: קל
מעמול אגוזים
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 4

רכיבים

לבצק:

3 כוסות קמח (420 גרם)

2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)

180 גרם חמאה

1/3 כוס שמן (80 גרם)

2 כפות אבקת סוכר (40 גרם)

120 גרם שמנת מתוקה – ניתן להחליף במים

למלית:

200 גרם ממרח תמרים

50 גרם אגוזי מלך

כפית קינמון טחון

לקישוט: אבקת סוכר

הוראות הכנה

מכינים את הבצק:

מעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר.

עוצרים את פעולות המיקסר, מורידים את החמאה מדופן הקערה בעזרת מרית, מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את המלית:

מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל 18-20 גרם. בעזרת האצבע יוצרים גומה בכדור.

ממלאים כפית מהמלית, סוגרים ומגלגלים לכדור פחוס.

מקשטים בעזרת מצבט עוגיות, תחילה מסביב לכדור במרחקים שווים ולבסוף בראש הכדור 2 עיטורים נוספים.

מסדרים את העוגיות במרווחים על תבנית מרופדות בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 10-12 דקות. העוגיות מוכנות כאשר צבען משתנה מעט לזהוב בהיר מאוד ותחתית העוגייה זהובה.

מוציאים מהתנור, מקררים ומפזרים דרך מסננת קטנה את אבקת הסוכר. מאחסנים בקופסה אטומה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות