מתכון

מעמול אגוזים

מתכון למעמול - עוגייה נימוחה עשוית בצק פריך ומלאה בתמרים ואגוזים של הקונדיטורית מאיה רביבו (מדן גורמה)

מאיה רביבו, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
מאיה רביבו, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מעמול אגוזים

רכיבים

  • 3 כוסות קמח (420 גרם)
  • 2 כפיות אבקת אפייה (8 גרם)
  • 180 גרם חמאה
  • 1/3 כוס שמן (80 גרם)
  • 2 כפות אבקת סוכר (40 גרם)
  • 120 גרם שמנת מתוקה – ניתן להחליף במים
  • 200 גרם ממרח תמרים
  • 50 גרם אגוזי מלך
  • כפית קינמון טחון

לקישוט:

  • אבקת סוכר

הוראות הכנה

מכינים את הבצק:

מעבדים בקערת מיקסר עם וו גיטרה חמאה ואבקת סוכר.

עוצרים את פעולות המיקסר, מורידים את החמאה מדופן הקערה בעזרת מרית, מוסיפים את יתר מרכיבי הבצק ומעבדים עד לקבלת בצק אחיד וחלק.

עוטפים בניילון נצמד ומעבירים למקרר לשעה.

מכינים את המלית:

מערבבים את כל המרכיבים לתערובת אחידה.

מחלקים את הבצק לכדורים קטנים במשקל 18-20 גרם. בעזרת האצבע יוצרים גומה בכדור.

ממלאים כפית מהמלית, סוגרים ומגלגלים לכדור פחוס.

מקשטים בעזרת מצבט עוגיות, תחילה מסביב לכדור במרחקים שווים ולבסוף בראש הכדור 2 עיטורים נוספים.

מסדרים את העוגיות במרווחים על תבנית מרופדות בנייר אפייה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות במשך 10-12 דקות. העוגיות מוכנות כאשר צבען משתנה מעט לזהוב בהיר מאוד ותחתית העוגייה זהובה.

מוציאים מהתנור, מקררים ומפזרים דרך מסננת קטנה את אבקת הסוכר. מאחסנים בקופסה אטומה.

תגובות