מתכון

עוגיות יויו מרוקאיות

עוגיות יויו המרוקאיות נועדו לציין אירועים משמחים או שבירת צום, והן עשויות מבצק מטוגן הטבול בסירופ ואחר כך מצופה בקוקוס

מאיה רביבו, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאיה רביבו, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
מנות:35 עוגיות
עוגיות יו יו מרוקאיות
עוגיות יויו מרוקאיותצילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 4 כוסות קמח לבן (620 גרם)
  • שקית אבקת אפייה (10 גרם)
  • 3 ביצים בגודל L
  • 3/4 כוס סוכר (134 גרם)
  • 1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב (79 מ"ל)
  • 1/3 כוס שמן קנולה (79 מ"ל)
  • חצי כפית תמצית וניל (3 מ"ל)
  • גרידת לימון
  • גרידת תפוז

לטיגון

  • 1/4 כוס שמן קנולה (60 מ"ל)
  • ½1 כוסות סוכר (269 גרם)
  • כוס מים (240 מ"ל)
  • כפית מיץ לימון סחוט טרי (5 מ"ל)

לציפוי קוקוס

  • כוס קוקוס טחון (76 גרם)

הוראות הכנה

לשים יחד את כל מצרכי הבצק לפי הסדר (הבצק מאוד נעים, שמנוני ולא דביק) ונותנים לו מנוחה של כחצי שעה.

קורצים מהבצק עיגולים ופותחים חור באמצע בעזרת היד (צורת גלגל).

מטגנים בשמן חם (כ-3 ס"מ מגובה הסיר - זה לא חייב להיות שמן עמוק מכיוון שבמילא היויו צף) אבל לא רותח במשך כ-3 דקות מכל צד, עד להזהבה.

הכנת סירופ הסוכר:

מבשלים את הסוכר, המים ומיץ הלימון יחד במשך כ-7 דקות ומצננים לטמפרטורת החדר.

טובלים את העוגיות בסירופ הסוכר ומגלגלים בקוקוס.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ