עוגיות יויו מרוקאיות - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון עוגיות יויו מרוקאיות

עוגיות יויו המרוקאיות נועדו לציין אירועים משמחים או שבירת צום, והן עשויות מבצק מטוגן הטבול בסירופ ואחר כך מצופה בקוקוס

35 עוגיות דרגת קושי: קל
עוגיות יו יו מרוקאיות
תומר אפלבאום
7תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 2

רכיבים

לבצק :

4 כוסות קמח לבן (620 גרם)

שקית אבקת אפייה (10 גרם)
3 ביצים בגודל L
3/4 כוס סוכר (134 גרם)
1/3 כוס מיץ תפוזים או חלב (79 מ"ל)
1/3 כוס שמן קנולה (79 מ"ל)
חצי כפית תמצית וניל (3 מ"ל)
גרידת לימון
גרידת תפוז

לטיגון:

1/4 כוס שמן קנולה (60 מ"ל)

לסירופ סוכר:

½1 כוסות סוכר (269 גרם)

כוס מים (240 מ"ל)
כפית מיץ לימון סחוט טרי (5 מ"ל)

לציפוי קוקוס:

כוס קוקוס טחון (76 גרם)

הוראות הכנה

לשים יחד את כל מצרכי הבצק לפי הסדר (הבצק מאוד נעים, שמנוני ולא דביק) ונותנים לו מנוחה של כחצי שעה.

קורצים מהבצק עיגולים ופותחים חור באמצע בעזרת היד (צורת גלגל).

מטגנים בשמן חם (כ-3 ס"מ מגובה הסיר - זה לא חייב להיות שמן עמוק מכיוון שבמילא היויו צף) אבל לא רותח במשך כ-3 דקות מכל צד, עד להזהבה.
 

הכנת סירופ הסוכר:

מבשלים את הסוכר, המים ומיץ הלימון יחד במשך כ-7 דקות ומצננים לטמפרטורת החדר.

טובלים את העוגיות בסירופ הסוכר ומגלגלים בקוקוס.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות