סהרוני שקדים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סהרוני שקדים

העוגיות המרוקאיות המפורסמות עם מתכון קל להכנה של מאיה רביבו (מדן גורמה)

דרגת קושי: קל
סהרוני שקדים
תומר אפלבאום
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

200  גרם חמאה רכה

100  גרם אבקת סוכר
200  גרם שקדים טחונים לאבקה
250  גרם קמח
1  כפית גדושה אבקת אפייה

60 גרם שקדים עם קליפה קצוצים גס

לקישוט: אבקת סוכר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית.

מוסיפים את השקדים, השקדים הקצוצים, אבקת האפייה והקמח ומעבדים עד לקבלת בצק.

הבצק אמור להיות קטיפתי למגע, נוח לגלגול ולא דביק. אם הוא יבש מדי מוסיפים כף שמן,
ואם הוא דביק מוסיפים כף או שתיים קמח.

מגלגלים פיסות מהבצק בגודל עגבניית שרי לכדורים, ומגלגלים כל כדור בידיים לגליל בקוטר 1 ס”מ.

משמנים מעט את הידיים לפי הצורך.

מכופפים כל גליל לחצי עיגול ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ-10-15 דקות, עד שהעוגיות תופחות ורק מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות).

מצננים (כשהעוגיות חמות הן מתפרקות), מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות