מתכון

סהרוני שקדים

העוגיות המרוקאיות המפורסמות עם מתכון קל להכנה של מאיה רביבו (מדן גורמה)

מאיה רביבו, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
מאיה רביבו, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
סהרוני שקדים
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 200  גרם חמאה רכה
  • 100  גרם אבקת סוכר
  • 200  גרם שקדים טחונים לאבקה
  • 250  גרם קמח
  • 1  כפית גדושה אבקת אפייה
  • 60 גרם שקדים עם קליפה קצוצים גס
  • לקישוט: אבקת סוכר

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

במיקסר עם וו גיטרה מעבדים חמאה ואבקת סוכר לתערובת קרמית.

מוסיפים את השקדים, השקדים הקצוצים, אבקת האפייה והקמח ומעבדים עד לקבלת בצק.

הבצק אמור להיות קטיפתי למגע, נוח לגלגול ולא דביק. אם הוא יבש מדי מוסיפים כף שמן,
ואם הוא דביק מוסיפים כף או שתיים קמח.

מגלגלים פיסות מהבצק בגודל עגבניית שרי לכדורים, ומגלגלים כל כדור בידיים לגליל בקוטר 1 ס”מ.

משמנים מעט את הידיים לפי הצורך.

מכופפים כל גליל לחצי עיגול ומניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
אופים כ-10-15 דקות, עד שהעוגיות תופחות ורק מתחילות להזהיב (הן אמורות להישאר בהירות).

מצננים (כשהעוגיות חמות הן מתפרקות), מקשטים באבקת סוכר ומגישים.
שומרים בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ