מתכון

בראוניז קפה ואגוזים

בראוניז לא מתוקים מדי, עם תוספת עדינה של טעמי קפה, ברנדי ואגוזים. מתכון של הקונדיטורית מאיה כהן (מליזלוטה)

מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
בראוניז קפה ואגוזים
צילום: דודו בכר
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

את המתכון לבראוניז קיבלנו ממעיין נדיר והוספנו לו את הטעמים שלנו. אלה בראוניז לא מתוקים מדי, עם תוספת  עדינה של טעמי קפה, ברנדי ואגוזים. לגרסה ידידותית לילדים ניתן להשמיט את הקפה והברנדי ולהחליף את האגוזים בשוקולד צ'יפס.

רכיבים

  • 300 גרם שוקולד מריר
  • 100 גרם חמאה
  • 1 מנה אספרסו קצר
  • 1 כף ברנדי
  • 3 ביצים
  • 100 גר סוכר
  • 80 גרם אינסטנט פודינג וניל
  • 80 גרם אגוזי לוז קלופים
  • 80 גרם פקאן

הוראות הכנה

שמים שוקולד וחמאה בקערה חסינת חום וממיסים מעל סיר עם מים חמים (באן מארי).

מוסיפים אספרסו וברנדי לתערובת השוקולד והחמאה.

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים ביצים וסוכר (לא מקציפים).

מוסיפים לביצים את תערובת השוקולד ומעבדים עד שאחיד.

מוסיפים פודינג וניל ומערבבים עד שאחיד.

מוסיפים מחצית מכמות האגוזים משני הסוגים ומערבבים.

מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומשומנת.

מפזרים מעל הבלילה את שאר האגוזים.

אופים ב-160 מעלות כ-25 דקות. הבראוניז ייראו לא אפויים עד הסוף, זה בסדר.

מעבירים למקפיא לשעה כדי להקל על החיתוך.

חותכים לקוביות קטנות

תגובות