מתכון

עוגיות חמאת בוטנים, שוקולד חלב ושקדים מקורמלים

גרסה מוגזמת ממש של עוגיות חמאת בוטנים ממכרות של הקונדיטורית מאיה כהן (מליזלוטה)

מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
עוגיות חמאת בוטנים עם שקדים מקורמלים
צילום: דודו בכר
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

לפני כמה שבועות אפיתי יחד עם טל ציפורין ונטלי לוין. הרעיון של יום האפייה שלנו היה להתמקד בעוגיות שמשלבות מתוק ומלוח. גם כאן הקו המנחה היה לקחת עוגיות חמאת בוטנים פשוטות וסולידיות ולהפוך אותן למשהו מוגזם במיוחד.

רכיבים

לשקדים מקורמלים

  • 50 גרם שקדים חצויים
  • 30 גרם סוכר

לעוגיות

  • 300 גרם חמאת בוטנים
  • 200 גרם סוכר
  • 60 גרם חלב
  • 1 כפית מחית וניל
  • 70 גרם אבקת שקדים
  • 5 גרם סודה לשתייה
  • 5 גרם מלח
  • 80 גרם שקדים מקורמלים
  • 80 גרם נטיפי חמאת בוטנים (ניתן להחליף בשוקולד צ'יפס רגיל או להשמיט)
  • 150 גרם מטבעות שוקולד חלב או שוקולד חלב קצוץ

הוראות הכנה

מכינים שקדים מקורמלים: במחבת עם תחתית נון-סטיק שמים שקדים וסוכר. מחממים על להבה בינונית תוך כדי בחישה, עד שהסוכר נמס לגמרי ומצפה את השקדים (נזהרים לא לשרוף). מעבירים את השקדים המקורמלים לנייר אפייה ומצננים.

במיקסר עם וו גיטרה מערבבים חמאה בוטנים, סוכר, חלב ווניל לתערובת אחידה.

מוסיפים אבקת שקדים, מלח וסודה לשתייה ומערבבים עד שאחיד.

קוצצים גס את השקדים המקורמלים.

מוסיפים לתערובת העוגיות את השקדים הקצוצים, נטיפי חמאת הבוטנים ומטבעות השוקולד.

יוצרים כדורים בידיים רטובות או בעזרת כף גלידה ומסדרים בתבנית עם נייר אפייה.

אופים ב-160 מעלות כ-20 דקות, עד שהעוגיות מזהיבות אבל לא לגמרי מתקשות.

תגובות