מתכון

לביבות קינואה וירקות של לייזה פאנלים

לביבות קינואה לקנא. הן כל כך נפלאות, מזכירות סוג של פאייה ספרדית צמחונית עשירה בירקות שנאפתה בתנור. מתכון מתוך "ספר המטבח של לייזה פאנלים"

חגית ביליה
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
לביבות קינואה וירקות
צילום: חגית ביליה וגיא בהר
חגית ביליה
דירוג הגולשים
4.5 כוכבים(6)
דרגת קושי:קל
מנות:6 מנות

קבלו לביבות קינואה לקנא. הן כל כך נפלאות, מזכירות סוג של פאייה ספרדית צמחונית עשירה בירקות שנאפתה בתנור. אפשר להכין לביבות, אפשר לשטח למאפה נפלא ואפשר גם לאכול כפאייה עם הירקות (בלי ביצה). חשוב לחתוך את הירקות לקוביות קטנות. הלביבה תקבל את העושר ואת הנימוחות מטיגון והקפצה קלה של הירקות בשמן זית.

מתכון מתוך "ספר המטבח של לייזה פאנלים"

רכיבים

  • כ-1/4 כוס שמן זית
  • 1/2 בטטה, חתוכה לקוביות
  • 2 פטריות פורטובלו גדולות, חתוכות לקוביות
  • 1 בצל סגול, חתוך לקוביות
  • 1 קישוא, חתוך לקוביות
  • 1 פלפל שושקה אדום ארוך, חתוך לקוביות
  • 2 כוסות קינואה מבושלת (כוס קינואה לפני ההכנה, מכינים כמו אורז)
  • 2-1 ביצים
  • 50 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת
  • 1 כוס עשבי תיבול (כוסברה, פטרוזיליה ונענע), קצוצים

הוראות הכנה

מחממים בסיר או במחבת את שמן הזית ומטגנים את כל הירקות, תוך ערבוב בכף עץ, כ-8 דקות עד להשחמה וריכוך. מצננים.

מערבבים בקערה את הירקות (המטוגנים אך הקרים) עם הקינואה המבושלת, הביצים, הפרמז'ן ועשבי התיבול. ממליחים ומפלפלים.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

יוצרים את הלביבות בידיים רטובות או משומנות ומניחים בתבנית המרופדת. אופים כחצי שעה עד להשחמה. מגישים עם רוטב יוגורט ועשבי תיבול, שיהיה נפלא ליד הלביבות.

תגובות