לביבות קינואה וירקות של לייזה פאנלים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון לביבות קינואה וירקות של לייזה פאנלים

לביבות קינואה לקנא. הן כל כך נפלאות, מזכירות סוג של פאייה ספרדית צמחונית עשירה בירקות שנאפתה בתנור. מתכון מתוך "ספר המטבח של לייזה פאנלים"

6 מנות דרגת קושי: קל
לביבות קינואה וירקות
חגית ביליה וגיא בהר

קבלו לביבות קינואה לקנא. הן כל כך נפלאות, מזכירות סוג של פאייה ספרדית צמחונית עשירה בירקות שנאפתה בתנור. אפשר להכין לביבות, אפשר לשטח למאפה נפלא ואפשר גם לאכול כפאייה עם הירקות (בלי ביצה). חשוב לחתוך את הירקות לקוביות קטנות. הלביבה תקבל את העושר ואת הנימוחות מטיגון והקפצה קלה של הירקות בשמן זית.

מתכון מתוך "ספר המטבח של לייזה פאנלים"

7תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.5 1 5 6

רכיבים

כ-1/4 כוס שמן זית

1/2 בטטה, חתוכה לקוביות

2 פטריות פורטובלו גדולות, חתוכות לקוביות

1 בצל סגול, חתוך לקוביות

1 קישוא, חתוך לקוביות

1 פלפל שושקה אדום ארוך, חתוך לקוביות

2 כוסות קינואה מבושלת (כוס קינואה לפני ההכנה, מכינים כמו אורז)

2-1 ביצים

50 גרם גבינת פרמז'ן, מגוררת

1 כוס עשבי תיבול (כוסברה, פטרוזיליה ונענע), קצוצים

הוראות הכנה

מחממים בסיר או במחבת את שמן הזית ומטגנים את כל הירקות, תוך ערבוב בכף עץ, כ-8 דקות עד להשחמה וריכוך. מצננים.

מערבבים בקערה את הירקות (המטוגנים אך הקרים) עם הקינואה המבושלת, הביצים, הפרמז'ן ועשבי התיבול. ממליחים ומפלפלים.

מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

יוצרים את הלביבות בידיים רטובות או משומנות ומניחים בתבנית המרופדת. אופים כחצי שעה עד להשחמה. מגישים עם רוטב יוגורט ועשבי תיבול, שיהיה נפלא ליד הלביבות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות