סיר של קציצות ברוטב אדום, שילדים הכי אוהבים - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סיר של קציצות ברוטב אדום, שילדים הכי אוהבים

הקציצות האלה כל כך טעימות, בריאות ולא יוצרות הרבה בלגן – רק לכו על פי ההוראות. מתכון מתוך ספר המטבח של לייזה פאנלים

4-6 מנות דרגת קושי: קל
סיר קציצות
חגית ביליה וגיא בהר

ידוע שכל מי שאוכל טריו (שלוש) קציצות כוח, מהזן האדום, מקבל כוחות־על! כן, כן. תקשיבו, הקציצות האלה כל כך טעימות, בריאות ולא יוצרות הרבה בלגן – רק לכו על פי ההוראות. בפעם הראשונה יהיה לכם עאלק מסובך (כי זה לא), בפעם השנייה כבר לא תוכלו בלי האפייה ואז – הסיר המהביל.

מתכון מתוך "ספר המטבח של לייזה פאנלים"

11תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 4

רכיבים

לקציצות:

מעט פטרוזיליה (לא הכרחי)

1 בצל קטן, קצוץ דק־דק

2 פרוסות חלה או לחם לבן, מושרות במים

1 שן שום

1 ביצה

1 עגבנייה בשלה, מרוסקת

1 כפית שטוחה מלח

2 כפות שמן זית

500 גרם עוף טחון (מומלץ פרגיות – ירך עוף בלי עור ועצמות)

קערה עם 1 כוס פירורי לחם

חופן עלי בזיליקום

לרוטב עגבניות:

1 עגבנייה בשלה

1 קופסה קטנה רסק עגבניות

1 כף סוכר

1 כפית מלח

2 שיני שום

2 כוסות מים

1/4 כפית כמון

1/4 כפית פפריקה

מלח ופלפל שחור

1/4 כוס שמן זית

1 בצל, קצוץ

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הקציצות: שמים בבלנדר את הפטרוזיליה, הבצל, החלה, השום, הביצה, העגבנייה, המלח ושמן הזית וקוצצים בכמה פולסים. מוסיפים את בשר העוף ומערבבים טוב־טוב.

בידיים רטובות או משומנות יוצרים מהתערובת כדורים רכים. מצפים אותם בפירורי לחם ומסדרים בתבנית בשורות.

אופים 20 עד 30 דקות, עד שהם יציבים וזהובים.

מכינים את הרוטב: שמים בבלנדר את כל החומרים למעט הבצל, ומרסקים בפולסים לקבלת רוטב אחיד.

מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים את הבצל. יוצקים את רוטב העגבניות ומוסיפים כוס מים. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

מחליקים לסיר את הקציצות האפויות בעזרת נייר האפייה. מכסים ומבשלים על להבה קטנה כחצי שעה. מכבים את האש ומוסיפים בזיליקום טרי. מגישים עם פסטה, פירה או אורז.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות