מתכון |

סיר של קציצות ברוטב אדום, שילדים הכי אוהבים

הקציצות האלה כל כך טעימות, בריאות ולא יוצרות הרבה בלגן – רק לכו על פי ההוראות. מתכון מתוך ספר המטבח של לייזה פאנלים

חגית ביליה / לייזה פאנלים
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
סיר קציצות
חגית ביליה / לייזה פאנלים
דירוג הגולשים
4 כוכבים(7)
דרגת קושי:
קל
מנות:
4-6 מנות

ידוע שכל מי שאוכל טריו (שלוש) קציצות כוח, מהזן האדום, מקבל כוחות־על! כן, כן. תקשיבו, הקציצות האלה כל כך טעימות, בריאות ולא יוצרות הרבה בלגן – רק לכו על פי ההוראות. בפעם הראשונה יהיה לכם עאלק מסובך (כי זה לא), בפעם השנייה כבר לא תוכלו בלי האפייה ואז – הסיר המהביל.

מתכון מתוך "ספר המטבח של לייזה פאנלים"

רכיבים

לקציצות

לרוטב עגבניות

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.

מכינים את הקציצות: שמים בבלנדר את הפטרוזיליה, הבצל, החלה, השום, הביצה, העגבנייה, המלח ושמן הזית וקוצצים בכמה פולסים. מוסיפים את בשר העוף ומערבבים טוב־טוב.

בידיים רטובות או משומנות יוצרים מהתערובת כדורים רכים. מצפים אותם בפירורי לחם ומסדרים בתבנית בשורות.

אופים 20 עד 30 דקות, עד שהם יציבים וזהובים.

מכינים את הרוטב: שמים בבלנדר את כל החומרים למעט הבצל, ומרסקים בפולסים לקבלת רוטב אחיד.

מחממים בסיר מעט שמן זית ומטגנים את הבצל. יוצקים את רוטב העגבניות ומוסיפים כוס מים. מערבבים, טועמים ומתקנים תיבול.

מחליקים לסיר את הקציצות האפויות בעזרת נייר האפייה. מכסים ומבשלים על להבה קטנה כחצי שעה. מכבים את האש ומוסיפים בזיליקום טרי. מגישים עם פסטה, פירה או אורז.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ