מתכון

תפוחי אדמה בתנור קריספיים במיוחד

תפודים פיקנטיים וקריספיים במיוחד מתקבלים בשני שלבים אחד ועוד אחד: בישול קצר לריכוך בסיסי ואחר כך הקפצה בתיבול עסיסי. מתכון מתוך הספר "אפרת מגישה שבת"

אפרת ליבפרוינד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
אפרת ליבפרוינד
דירוג הגולשים
4 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:8 מנות
תפוחי אדמה קריספיים

רכיבים

  • שק קטן של תפודים ננסיים או 18 תפודים קטנים ככל האפשר
  • ¼ כוס שמן
  • 2 בצלים סגולים פרוסים לרצועות דקות
  • 2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות
  • 3 שיני שום כתושות
  • ½ כפית מלח
  • ¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי
  • ¼ כפית רוזמרין מיובש - לבחירה

הוראות הכנה

מבשלים את התפודים במים עם ½ כפית מלח עד ריכוך מינימלי. בשלב זה התפודים צריכים להיות אכילים, אך לא רכים מאוד.

מסננים את התפודים ומקררים אותם תחת זרם מים.

חוצים כל תפוד לשניים. אם התפודים אינם ננסיים חותכים אותם לרבעים.

יוצקים את השמן למחבת גדולה מאוד ומניחים את המחבת על הלהבה הגדולה ביותר בכיריים. כשהשמן חם מוסיפים לו בבת אחת את הבצלים, הפלפלים והתפודים ומקפיצים כמה דקות.

מוסיפים את השום, המלח, הפלפל השחור והרוזמרין, וממשיכים להקפיץ עד שהתפודים שחומים מאוד ופריכים.

לחלופין, מניחים בתבנית את התפודים המבושלים חלקית עם שאר הרכיבים ואופים כ-15 דקות ללא כיסוי, בתנור שחומם ל-210 מעלות. מערבבים מדי כמה דקות.

תגובות