תפוחי אדמה בתנור קריספיים במיוחד - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תפוחי אדמה בתנור קריספיים במיוחד

תפודים פיקנטיים וקריספיים במיוחד מתקבלים בשני שלבים אחד ועוד אחד: בישול קצר לריכוך בסיסי ואחר כך הקפצה בתיבול עסיסי. מתכון מתוך הספר "אפרת מגישה שבת"

8 מנות דרגת קושי: קל
תפוחי אדמה קריספיים
שושי סירקיס
2תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 5

רכיבים

שק קטן של תפודים ננסיים או 18 תפודים קטנים ככל האפשר

¼ כוס שמן

2 בצלים סגולים פרוסים לרצועות דקות 

2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות דקות 

3 שיני שום כתושות

½ כפית מלח

¼ כפית פלפל שחור גרוס טרי

¼ כפית רוזמרין מיובש - לבחירה

הוראות הכנה

מבשלים את התפודים במים עם ½ כפית מלח עד ריכוך מינימלי. בשלב זה התפודים צריכים להיות אכילים, אך לא רכים מאוד.

מסננים את התפודים ומקררים אותם תחת זרם מים.

חוצים כל תפוד לשניים. אם התפודים אינם ננסיים חותכים אותם לרבעים.

יוצקים את השמן למחבת גדולה מאוד ומניחים את המחבת על הלהבה הגדולה ביותר בכיריים. כשהשמן חם מוסיפים לו בבת אחת את הבצלים, הפלפלים והתפודים ומקפיצים כמה דקות.

מוסיפים את השום, המלח, הפלפל השחור והרוזמרין, וממשיכים להקפיץ עד שהתפודים שחומים מאוד ופריכים.

לחלופין, מניחים בתבנית את התפודים המבושלים חלקית עם שאר הרכיבים ואופים כ-15 דקות ללא כיסוי, בתנור שחומם ל-210 מעלות. מערבבים מדי כמה דקות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות