מתכון

מטבוחה אסלית

מטבוחה אותנטית כל כך כמו של מאמא מרוקאית. מתכון מתוך הספר "אפרת מגישה שבת"

אפרת ליבפרוינד
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
מטבוחה של אביגיל מייזליק
צילום: שושי סירקיס
אפרת ליבפרוינד
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:16 מנות

...פתאום האורחים רצו לדלת

ובדקו בעיון את השלט,

וידאו שוב ש"ליבפרוינד" הוא שם המשפחה ואחר כך התנצלו והסבירו במבוכה:

"פשוט, המטבוחה שלך אותנטית כל כך, שנראה שפלשה לך איזו מרוקאית למטבח..."

רכיבים

  • 15 עגבניות בשלות ורכות
  • 4 פלפלים אדומים או צהובים
  • 10 שיני שום חתוכות לקוביות קטנות
  • פלפלון חריף קצוץ דק
  • ½ כוס שמן
  • ½ כפית פפריקה מרוקאית או פפריקה מתוקה
  • ¼ כפית פפריקה חריפה
  • כפית גדושה סוכר
  • כפית מלח

הוראות הכנה

בסכין חדה יוצרים X קטן בראש כל עגבנייה. חולטים את העגבניות בקערת מים רותחים, ולאחר כעשר דקות מסירים את קליפתן במשיכת סכין קלה.

חותכים את העגבניות לקוביות ומניחים במסננת ל-10 דקות, להגרת המיץ.

מחממים תנור ל-200 מעלות, חוצים את הפלפלים ומניחים אותם בתבנית כשצדם החיצוני כלפי מעלה. קולים אותם כ-20 דקות, עד ריכוך והופעת סימני צריבה. מצננים כ-10 דקות, מקלפים את הקליפה הדקה וחותכים לקוביות.

מבשלים את קוביות העגבנייה בסיר רחב ושטוח על להבה בינונית, כחצי שעה. בוחשים אחת לכמה דקות.

מוסיפים את הפלפלון החריף, את קוביות הפלפלים הקלויים ואת השום ומבשלים עוד חצי שעה. בוחשים אחת לכמה דקות.

מוסיפים את השמן, הסוכר והתבלינים ומבשלים עוד כשעה על להבה קטנה. ממשיכים לבחוש אחת לכמה דקות..

לקראת סוף הבישול, כשהמטבוחה סמיכה ובעלת צבע עמוק, טועמים ומתקנים את התיבול.

תגובות