מתכון: שניצל תירס ביתי לילדים

שניצל תירס תוצרת בית הוא קל, טעים ובריא להפליא ואפשר לאפות או לטגן אותו. מתכון מתוך הספר "פשוט טעים לילדים"

אביגיל מייזליק
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הדפיסו כתבה
שניצל תירס ביתי
צילום: שושי סירקיס
אביגיל מייזליק
דירוג הגולשים
4 כוכבים(8)
דרגת קושי:קל
מנות:5-6 מנות

אפשר לתת לו צורות שונות לפי החשק והחותכנים שברשותכם. נהניתי לראות איך אפילו ילדים שלא אוהבים שניצל תירס – אהבו את השניצל הזה.

מתכון מתוך ספרה החדש של אביגיל מייזליק - "פשוט טעים לילדים"

תגיות:

רכיבים

  • ליטר מים
  • כפית מלח
  • רבע כפית פלפל שחור
  • 400 גרם קמח תירס
  • 400 גרם גרגרי תירס קפואים או משימורים, מסוננים
  • 2 ביצים
  • כוס פירורי לחם או פירורי פנקו
  • שמן לטיגון או לאפייה

הוראות הכנה

להכנת התערובת: מבשלים בסיר בינוני את המים עם המלח, הפלפל וגרגרי התירס על להבה גבוהה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה ויוצקים אל תוך הסיר, בזרם דק ותוך ערבוב מתמיד, את קמח התירס. מערבבים במרץ רב, עד שהתערובת הופכת לדייסה אחידה.

מורידים את הסיר מהאש ומשטחים את התערובת בתוך תבנית בינונית, מרופדת בנייר אפייה. משטחים את התערובת לגובה אחיד, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לשעה.

להכנת השניצלים: בעזרת חותכנים יוצרים צורה של שניצלים לפי הטעם ומוציאים את השניצלים מחוץ לתבנית. שמים את הביצים בצלחת עמוקה וטורפים אותן. שמים בצלחת שנייה את פירורי הלחם או הפנקו. טובלים את השניצלים בביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם, כך שהם יצופו מכל הכיוונים.

לטיגון: מחממים שמן במחבת ומזהיבים מכל צד 2-3 דקות, מעבירים לנייר סופג.

לאפייה: מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה, מניחים עליה את השניצלים ואופים 15 דקות או עד שהם מזהיבים.

אפשר ליצור ציור יפה מהשניצלים, כמו כאן בתמונה, בעזרת חותכן פרחים, בצל ירוק, צנוניות וגמבה.

תגובות