שניצל תירס תוצרת בית - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון שניצל תירס תוצרת בית

הוא קל להכנה, טעים ובריא להפליא ואפשר לאפות אותו או לטגן. מתכון מתוך הספר "פשוט טעים לילדים"

5-6 מנות דרגת קושי: קל
שניצל תירס ביתי
שושי סירקיס

אפשר לתת לו צורות שונות לפי החשק והחותכנים שברשותכם. נהניתי לראות איך אפילו ילדים שלא אוהבים שניצל תירס – אהבו את השניצל הזה.

מתכון מתוך ספרה החדש של אביגיל מייזליק - "פשוט טעים לילדים"

5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 8

רכיבים

ליטר מים

כפית מלח

רבע כפית פלפל שחור

400 גרם קמח תירס

400 גרם גרגרי תירס קפואים או משומרים ומסוננים

2 ביצים

כוס פירורי לחם או פירורי פנקו

שמן לטיגון או לאפייה

הוראות הכנה

להכנת התערובת: מבשלים בסיר בינוני את המים עם המלח, הפלפל וגרגרי התירס על להבה גבוהה. כשהמים רותחים מנמיכים את הלהבה ויוצקים אל תוך הסיר, בזרם דק ותוך ערבוב מתמיד, את קמח התירס. מערבבים במרץ רב, עד שהתערובת הופכת לדייסה אחידה.

מורידים את הסיר מהאש ומשטחים את התערובת בתוך תבנית בינונית, מרופדת בנייר אפייה. משטחים את התערובת לגובה אחיד, עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לשעה.

להכנת השניצלים: בעזרת חותכנים יוצרים צורה של שניצלים לפי הטעם ומוציאים את השניצלים מחוץ לתבנית. שמים את הביצים בצלחת עמוקה וטורפים אותן. שמים בצלחת שנייה את פירורי הלחם או הפנקו. טובלים את השניצלים בביצים ולאחר מכן בפירורי הלחם, כך שהם יצופו מכל הכיוונים.

לטיגון: מחממים שמן במחבת ומזהיבים מכל צד 2-3 דקות, מעבירים לנייר סופג.

לאפייה: מחממים מראש תנור לחום של 180 מעלות. משמנים קלות תבנית אפייה, מניחים עליה את השניצלים ואופים 15 דקות או עד שהם מזהיבים.

אפשר ליצור ציור יפה מהשניצלים, כמו כאן בתמונה, בעזרת חותכן פרחים, בצל ירוק, צנוניות וגמבה.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות