מתכון

רוגלך מלאווח

מבצק המלאווח אפשר להכין מאפים מגוונים בקלי קלות, למשל רוגלך. מתכון מתוך הספר "פשוט טעים לילדים"

אביגיל מייזליק
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
רוגלך מלאווח
צילום: שושי סירקיס
אביגיל מייזליק
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל
מנות:24 רוגלך

מבצק המלאווח אפשר להכין מאפים מגוונים בקלי קלות. את הרוגלך עושים במהירות רבה – מצפים את הבצק, מפזרים את המלית, חוצים למשולשים כמו פיצה ומגלגלים. נשאר רק לאפות וליהנות. חשוב לציין שמאפה זה טעים רק מיד לאחר האפייה. אם רוצים לאכול את הרוגלך מאוחר יותר, חשוב לחמם אותם שוב

רכיבים

  • 4 עיגולי מלאווח

למלית פיצה

  • 4 כפות רסק עגבניות
  • חצי כפית אבקת שום
  • חצי כפית תבלין לפיצה או אורגנו
  • חצי כפית פפריקה
  • 3 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • כוס גבינה צהובה או מוצרלה

למלית גבינות

  • כוס גבינה צהובה או מוצרלה מגוררת
  • 200 גרם גבינה מלוחה מפוררת (בולגרית, פטה, צפתית) ביצה טרופה

הוראות הכנה

מחממים תנור לחום של 200 מעלות.

רוגלך במלית פיצה: מערבבים את כל החומרים פרט לגבינה. מורחים על המלאווחים שכבה דקה של הרוטב וחותכים כל מלאווח לשישה משולשים שווים. מפזרים את הגבינה המגוררת על כל משולש ומגלגלים לצורת רוגלך מהחוץ פנימה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.

אוכלים חם.

רוגלך במלית גבינות: מורחים את המלאווח בביצה הטרופה. מפזרים באופן אחיד את הגבינות על כל המלאווחים וחותכים כל מלאווח לשישה משולשים שווים. מגלגלים מהחוץ פנימה ליצירת רוגלך ומעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה.

אופים 12-15 דקות, עד שהבצק מזהיב.

אוכלים חם.

תגובות