מתכון

סופריטו עוף עם תרד כפרי

קוביות גזר ומרווה בתוך העוף, גרגרי חומוס מעליו. מתכון מתוך הספר: סבתא בישלה גורמה

שף ויקטור גלוגר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
שף ויקטור גלוגר
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
סופריטו עוף עם תרד
צילום: אלה סברדלוב קרן

רכיבים

  • 1/2 ק"ג חזה עוף
  • 1 כוס קוביות גזר מאודות
  • 4 עלי מרווה
  • 1/4 חבילה חומוס קפוא
  • שמן זית
  • 1 בצל קצוץ מטוגן או מאודה
  • חופן תרד
  • מעט ציר עוף
  • עגבניות שרי קלופות ומטוגנות במעט שמן זית
  • חופן חזה אווז מעושן קצוץ
  • מלח ופלפל שחור

לרוטב

  • 1 בצל קטן קצוץ מטוגן
  • 2 שיני שום כתושות
  • מעט פלפל חריף

הוראות הכנה

חותכים במרכז של חזה העוף ויוצרים כיס, מכניסים לתוכו קוביות גזר מאודות ועלי מרווה. עוטפים בניילון נצמד ומאדים במכשיר אדים ב-63 מעלות (את החום מודדים בתרמומטר. המכשיר הוא מכשיר אידוי מיוחד).

בינתיים מבשלים את החומוס עד שיתרכך.

כשחזה העוף מוכן מסירים את הכיסוי וצורבים על מחבת במעט שמן זית.

מערבבים את הבצל המטוגן עם עלי התרד. שומרים מעט מעלי התרד. מתבלים במלח ופלפל שחור.

להכנת הרוטב, מערבבים במחבת את הבצל המטוגן, השום והפלפל. מוסיפים את התרד שנותר ומחממים עם מעט ציר עוף. מרסקים.

להרכבת המנה, על צלחת הגשה מסדרים את הבצל והתרד ברינג (טבעת מתכת). מסירים את הרינג ומניחים מעל את העוף, מפזרים מעל את גרגרי החומוס. מקשטים ברוטב התרד. מפזרים מסביב את העגבניות ואת חזה האווז. מגישים עם אורז מאודה.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ