מתכון

ביף בורגיניון קלאסי

מתכון קלאסי, חגיגי וקל לביף בורגיניון של הקצב מהאטליז והמעדנייה "דלישס"

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
הארץ
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
ביף בורגיניון של "דלישס"
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

  • 1 ק"ג נתח שריר או כתף חתוך לקוביות.
  • 7 בצלי שאלוט
  • 5 שיני שום
  • 4 גזרים קלופים חתוכים גס
  • כרישה (החלק הלבן) חתוכה לטבעות
  • סלסילת פטריות שמפיניון
  • ענף רוזמרין
  • חצי ליטר יין אדום יבש
  • חצי כוס ציר בקר או מים פושרים
  • מלח
  • פלפל
  • רבע כוס שמן קנולה

הוראות הכנה

בסיר רחב מחממים את השמן ומטגנים על אש נמוכה את הבשר עם מלח ופלפל עד שמשחים מכל צד. מעבירים את הבשר לצלחת לנוח בצד. מוסיפים לסיר את הירקות – הבצל, הגזר, הכרישה – ומטגנים תוך כדי ערבוב עד שהם מקבלים צבע זהוב. מוסיפים לסיר את היין, השום, הרוזמרין, מלח ופלפל ואת הבשר. מביאים לרתיחה ומצמצמים כחצי מכמות הרוטב. מוסיפים את הפטריות ואת ציר הבקר או המים וממשיכים לבשל על אש נמוכה מכוסה כשעתיים וחצי. לקראת סיום טועמים ומתקנים תיבול.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ