מתכון

עוף ממולא בבשר טחון ובעשבי תיבול

חגיגי וקל, מהתנור לשולחן: פולקעס ללא עצם ממולאים בבשר טחון ארומטי. מתכון של הקצב מהאטליז והמעדנייה "דלישס"

הארץ
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
הארץ
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
פולקעס ממולאים בבשר טחון
צילום: תומר אפלבאום

רכיבים

למלית

  • 16 שוקי עוף (פולקע) ללא עצם (בקשו מהקצב)
  • 300 גרם בשר טחון עסיסי (בקשו מהקצב שיטחן בשר עם כ-20% שומן)
  • רבע צרור פטרוזיליה קצוצה
  • ניתן להוסיף עשבי תיבול קצוצים לפי הטעם – טימין, אורגנו, בזיליקום וכדומה.
  • מלח
  • פלפל

למרינדת שום ודבש

  • חצי כוס דבש
  • 4 שיני שום כתושות
  • שליש כוס שמן זית
  • מלח
  • פלפל
  • ניתן להוסיף לפי הטעם – כף חרדל / מיץ מרבע לימון / 4 כפות סויה

הוראות הכנה

מחממים תנור ל-180 מעלות.

מכינים את המלית: מערבבים יחד בשר טחון, פטרוזיליה קצוצה ועשבי תיבול לפי הטעם. מתבלים במלח ובפלפל ומערבבים שוב.

מכינים את המרינדה: בקערה מערבבים את חומרי המרינדה.

ממלאים כל פולקע במלית הבשר ומסדרים בתבנית אפייה.

מושחים כל פולקע במרינדת השום והדבש ואת מה שנשאר יוצקים לתבנית באופן שווה. ניתן להוסיף לתבנית תפוחי אדמה חתוכים לרבעים. אופים בתנור למשך 45 דקות, עד שהפולקע זהוב-שחום.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ