מתכון

סלט ראמן

האטריות הידועות עם רוטב מיסו, ציר דאשי, צנוניות, אצות, תרד ועוד לפי בחירתכם

ציון ברנץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט ראמן
צילום: תומר אפלבאום
ציון ברנץ, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

גרסה מרעננת למנה הפופולרית. הבסיס של הסלט זהה למנה המוכרת. הרוטב של המנה מבוסס על ציר דאשי קר ורוטב מיסו (טארה) שמוגשים לצד המנה. כל סועד מרכיב לעצמו את הסלט שמוגש בכלי מרכזי, ומערבב בצלחת אישית את כל המרכיבים עם הרוטב. מומלץ להוסיף למנה נתחי בשר צלוי, פרוסות דג נא ואפילו קוביות טופו.

רכיבים

  • 200 גרם אטריות ראמן מבושלות לפי הוראות היצרן
  • 1/2 כוס נבטים (מומלץ להשתמש בנבטי עדשים עדינים)
  • 1 ביצה עין (מומלץ לבשל לפי מספר הסועדים)
  • 2 צנוניות פרוסות לפרוסות עבות
  • 1 כוס עלי בייבי תרד
  • 2 כפות אצות וואקמה
  • 1/2 כוס פטריות אוזן מבושלות, חתוכות לרצועות דקות (מרככים אותן בעזרת מים רותחים)
  • 1 דף אצת נורי, חתוך לארבעה ריבועים

לציר קומבו

  • 2 ליטר מים
  • 1 אצת קומבו 10X10 ס"מ
  • כוס שבבי בוניטו

לטארה מיסו

  • 1/4 כוס סאקה
  • 3 כפות מירין
  • 2 שיני שום קצוץ
  • 1 כפית ג'ינג'ר קצוץ
  • 1/2 כוס מיסו אדום
  • 1 כפית מחית צ'ילי מסוג טובנג'אן

הוראות הכנה

ציר קומבו: שוטפים היטב את אצת הקומבו. שמים בסיר עם המים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מורידים מהאש ומוציאים את האצה. מכניסים את הבוניטו, מכסים וממתינים כעשרים דקות. לאחר כעשרים דקות הציר מוכן. מסננים היטב בעזרת מסננת ובד סינון. מניחים בצד.

טארה מיסו: מביאים לרתיחה את כל המרכיבים פרט למיסו ולטובנג'אן. מסירים מהאש ומערבבים היטב עם שאר המרכיבים, עד שהרוטב מתגבש. מניחים בצד.

הרכבת המנה: מניחים את כל מרכיבי הסלט בכלי הגשה. מעבירים את שני הרטבים לקערות חלוקה אישיות. מגישים.

תגובות