סלט ראמן - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון סלט ראמן

האטריות הידועות עם רוטב מיסו, ציר דאשי, צנוניות, אצות, תרד ועוד לפי בחירתכם

דרגת קושי: קל
סלט ראמן
תומר אפלבאום

גרסה מרעננת למנה הפופולרית. הבסיס של הסלט זהה למנה המוכרת. הרוטב של המנה מבוסס על ציר דאשי קר ורוטב מיסו (טארה) שמוגשים לצד המנה. כל סועד מרכיב לעצמו את הסלט שמוגש בכלי מרכזי, ומערבב בצלחת אישית את כל המרכיבים עם הרוטב. מומלץ להוסיף למנה נתחי בשר צלוי, פרוסות דג נא ואפילו קוביות טופו.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

למנה אחת שמתאימה לחלוקה בין שלושה סועדים:

200 גרם אטריות ראמן מבושלות לפי הוראות היצרן

1/2 כוס נבטים (מומלץ להשתמש בנבטי עדשים עדינים)

1 ביצה עין (מומלץ לבשל לפי מספר הסועדים)

2 צנוניות פרוסות לפרוסות עבות

1 כוס עלי בייבי תרד

2 כפות אצות וואקמה

1/2 כוס פטריות אוזן מבושלות, חתוכות לרצועות דקות (מרככים אותן בעזרת מים רותחים)

1 דף אצת נורי, חתוך לארבעה ריבועים

 

לציר קומבו:

2 ליטר מים

1 אצת קומבו 10X10 ס"מ

כוס שבבי בוניטו

 

לטארה מיסו:

1/4 כוס סאקה

3 כפות מירין

2 שיני שום קצוץ

1 כפית ג'ינג'ר קצוץ

1/2 כוס מיסו אדום

1 כפית מחית צ'ילי מסוג טובנג'אן

הוראות הכנה

ציר קומבו: שוטפים היטב את אצת הקומבו. שמים בסיר עם המים ומביאים לרתיחה. לאחר הרתיחה מורידים מהאש ומוציאים את האצה. מכניסים את הבוניטו, מכסים וממתינים כעשרים דקות. לאחר כעשרים דקות הציר מוכן. מסננים היטב בעזרת מסננת ובד סינון. מניחים בצד.

טארה מיסו: מביאים לרתיחה את כל המרכיבים פרט למיסו ולטובנג'אן. מסירים מהאש ומערבבים היטב עם שאר המרכיבים, עד שהרוטב מתגבש. מניחים בצד.

הרכבת המנה: מניחים את כל מרכיבי הסלט בכלי הגשה. מעבירים את שני הרטבים לקערות חלוקה אישיות. מגישים.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות