מתכון

סלט אודון

שילוב של מזרח רחוק ומזרח תיכון - אטריות קרות עם טחינה

ציון ברנץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט אודון
צילום: תומר אפלבאום
ציון ברנץ, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

אטריות אודון עשויות מקמח חיטה והן לבנות. הן מוגשות בדרך כלל במרק ובמנות ווק, אבל אני אוהב מאוד לאכול אותן קרות, והן משתלבות מצוין ברוטב על בסיס טחינה.

רכיבים

  • 200 גרם אטריות אודון מבושלות לפי הוראות היצרן
  • 1/4 כוס נבטים סינים
  • 1 צנון פרוס לרצועות דקות
  • 1 מלפפון חתוך לרצועות דקות
  • 1/4 כוס עלי מיקרו מסוג סאקורה, נבטי צנונית או מיקרו סלק
  • 2 כפות אפונת וסאבי

לרוטב האודון

  • 3 כפות טחינה גולמית
  • 2 כפות סויה
  • 1 כפות מים
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף מירין
  • 1 כף מיץ תפוחים
  • 1 כף רוטב דגים
  • 1 כפית שמן שומשום

הוראות הכנה

מערבבים את האטריות עם יתר מרכיבי הסלט.

מערבבים היטב את מרכיבי הרוטב בעזרת מטרפה ומוסיפים לשאר מרכיבי הסלט. מערבבים היטב, מפזרים מעל את אפונת הווסאבי ועלי המיקרו, ומגישים.

תגובות