מתכון

סלט אטריות סומן

אטריות קרות, ירקות חמוצים, עשבי תיבול ורוטב על בסיס סויה

ציון ברנץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט אטריות סומן
צילום: תומר אפלבאום
ציון ברנץ, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

אטריות סומן הן אטריות דקות וגמישות, אשר עשויות מקמח חיטה לבן. יש להן זמן בישול קצר. הן בעלות טעם עמילני חזק ומוגשות קרות בדרך-כלל. בנוסף, אני אוהב לשלב אותן במנות מרק.

במנה שלפניכם מוגשות האטריות במרכז צלחת הגשה, מסביבן יש ירקות חמוצים ועשבי תיבול. הן מוגשות קרות, עם קוביות קרח לצדן (כדי שיהיה קל לתפוס אותן). לצד האטריות יש רוטב על בסיס סויה. כל סועד מקבל קערה קטנה עם רוטב, וטובל את האטריות והירקות.

רכיבים

  • גרם אטריות סומן
  • 1/2 כוס קרח
  • 1 זוקיני פרוס לרוצעות דקות
  • 1 מלפפון פרוס לפרוסות דקות
  • 1 כוס חומץ אורז
  • 1 כף סוכר
  • 1 כף מלח
  • 1/2 כפית ג'ינג'ר כתוש
  • 1 כפית שום קצוץ
  • 1 כף בני שוגה (ג'ינג'ר יפני מוחמץ)
  • צרור עלי כוסברה
  • 2 גבעולי בצל ירוק חתוך לפרוסות דקות
  • כפית ג'ינג'ר קצוץ

לרוטב סומן

  • 6 כפות סויה
  • 4 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף מירין
  • 1 כפית זמן שומשום

הוראות הכנה

מרתיחים מים בסיר בישול ומוסיפים את האטריות. לאחר כדקה, כשהאטריות מעט מתרככות, מסננים ומעבירים להפסקת הבישול במי קרח. מסננים ומניחים בצד.

מערבבים בעזרת מטרפה את חומץ האורז, שום קצוץ, ג'ינג'ר קצוץ, הסוכר והמלח. מניחים בקערה, מוסיפים את פרוסות המלפפון והזוקיני. משרים כשעתיים עד שהירקות מחמיצים.

מערבבים היטב את כל מרכיבי הרוטב בעזרת מטרפה.

מניחים בצלחת הגשה את האטריות. מפזרים מעליהן את קוביות הקרח. שמים את שאר מרכיבי הסלט מסביב. מגישים את הרוטב בצד, בליווי פלח ליים, צ'ילי טרי ואבקת טוגרשי.

תגובות