מתכון

סלט אטריות סובה

רוטב סויה דאשי עם ירקות ושעועית אזוקי - שילוב בריא ומזין

ציון ברנץ, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
סלט אטריות סובה
צילום: תומר אפלבאום
ציון ברנץ, שף אורח
דירוג הגולשים
3 כוכבים
דרגת קושי:קל

אטריות סובה עשויות מקמח כוסמת וצבען אפור-חום. נהוג להוסיף להן קמח חיטה לבן, כדי שיהיו עמידות יותר בבישול. האטריות מוגשות בדרך כלל בשתי צורות אופייניות: קרות לצד רוטב על בסיס סויה דאשי, או במרק. בסלט שלפניכם הוספתי את הרוטב לסלט, והוספתי לו ירקות ושעועית אזוקי. השילוב בין כל המרכיבים יוצר מנה בריאה ומזינה.

רכיבים

  • 200 גרם אטריות סובה
  • 1 אבוקדו מקולף, חתוך לקוביות או לרצועות
  • 8 עגבניות שרי חצויות
  • 1/2 כוס שעועית אזוקי מבושלת*
  • 2 כפות שקדים לבנים פרוסים קלויים
  • חופן עלי כוסברה
  • 1/2 כפית אבקת טוגרשי

לרוטב סובה

  • 4 כפות סויה
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 1 כף מיץ תפוזים
  • 1 כף מירין
  • 1 כף מיץ יוזו
  • 1/2 כפית אבקת דאשי נמוטו (אבקת דגים יפנית)

הוראות הכנה

מבשלים את האטריות במים רותחים (כמו בישול פסטה). ברגע שהאטריות מתרככות (צריכות להישאר אל דנטה) מסירים מהאש, מצננים במי קרח ומסננים.

להכנת הרוטב, מערבבים היטב את כל המרכיבים בעזרת מטרפה.

מערבבים את כל מרכיבי הסלט. מוסיפים את הרוטב ומערבבים היטב. מפזרים מעל עלי כוסברה, אבקת טוגרשי ושקדים קלויים.

*להכנת שעועית האזוקי, משרים אותה לילה במים קרים. לאחר מכן מבשלים אותה במים רותחים עד ריכוך (כעשרים דקות). מסננים ושומרים בצד.

תגובות