איך מכינים רוגלך? המתכון היחיד שצריך לדעת - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

צפו איך מכינים רוגלך? המתכון היחיד שצריך לדעת

כדי להכין רוגלך כמו שצריך, רצוי לפנות לכך זמן ולהתכונן לכך מראש, אבל התוצאה שווה כל מאפה מוכן שתקנו בקונדיטוריה. איך בכל זאת עושים רוגלך מושלם? צפו בסרטון ועקבו אחר ההוראות

20-24 מאפי רוגלך דרגת קושי: בינוני

רוגעלך, מאפה יהודי אהוב ופופולרי, נמצא כיום בכל בית בישראל. על אף שאי אפשר לטעות בו, רוגלך הוא בין המאפים שאפשר למצוא בכל מכולת שכונתית קטנה ועד לקונדיטוריות בוטיק.

שורשיו של מאפה השמרים הזה נעוצים עמוק בקהילות היהודיות של מזרח אירופה, שם נעשה הבצק המגולגל עם מילויים מסורתיים כמו ריבת פירות, פרג או אגוזים. אל המערב ובעיקר לישראל ולארצות הברית כמובן הגיע בעקבות גלי המהגרים היהודים מהונגריה ופולין.

בכל מדינה אליו הגיע, הרוגלך התפצל לגרסאות רבות. אופים אמריקאים למשל, מחליפים את בצק השמרים בבצקים אחרים, בהם בצק שמנת חמוצה או גבינת שמנת. לעומתם, אופים ישראלים לקחו את הבצק צעד אחד קדימה. הם הפכו את הרוגלך למעין קרואסון קטן וברגעיו הטובים הוא מגיע עם שכבות דקיקות ורבות של חמאה.

הסוד בהכנת רוגעלך באיכות של קונדיטוריה הוא הכנת הבצק מראש וזמן פנוי, כיוון שאם הולכים צעד אחר צעד צריך להכין את הבצק יום קודם לאפייתו. זה הופך את הבצק לגמיש יותר וקל לעבודה, עניין חשוב והכרחי בעיקר כשצריך לקפל אותו לתוך שכבות יפות של חמאה, שנותנות למאפים האלה בסופו של דבר את הטעם הייחודי ואת המרקם המיוחד שלהם.

23תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 6

רכיבים

לבצק:

2 כוסות קמח
2 כפות סוכר
1/4 כפית שמרים יבשים
1 ביצה בגודל L בטמפרטורת החדר
1/4 כוס חמאה רכה (50 גרם)
1/2 כפית תמצית וניל
1/3 כוס חלב

לקיפול הבצק:
100 גרם חמאה רכה (1/2 כוס)

למלית:
1/4 כוס שוקולד מריר
1/4 כוס חמאה (50 גרם)
1/4 כוס סוכר
2 כפות אבקת קקאו

לציפוי:
2 כפות סוכר
2 כפות מים

 

הוראות הכנה

לימור לניאדו תירו

הכנת הבצק:

באופן אידיאלי, רצוי להתחיל את העבודה על הבצק יום לפני שמתכננים להכין את הרוגלך.

במיקסר עם וו לישה מערבבים קמח, שמרים, סוכר, חמאה רכה, ביצה וחלב, עד שנוצר בצק. מוסיפים מעט קמח או מעט חלב אם יש צורך. שימו לב: מערבבים עד שנוצר בצק אחיד ורך, אבל לא דביק. מוציאים מהמיקסר ולשים ידנית כמה דקות עד שאפשר ליצור מעין כדור בצק. ברגע שנוצר כדור עוטפים בניילון ומניחים בצד.

אחרי התפחה קלה, הכניסו את הבצק למקרר למשך של מינימום שעה לפחות, אך רצוי ללילה.

הכנת הרוגלך:

מחממים תנור ל- 180 מעלות צלזיוס.

מוציאים את הבצק והמקרר וכך גם את החמאה. נותנים לה לנוח ולהגיע עד לטמפרטורת החדר (אז תהיה רכה).

מקמחים קלות משטח עבודה גדול. נוטלים את כדור הבצק ומתחילים לשטח אותו.

מרדדים את הבצק למלבן גדול. מורחים את החמאה על הבצק באופן שווה כשמשאירים את הקצוות נקיים.

מקפלים לשלישים (שמאל וימין), ואז מקפלים לשלישים שוב (עליון ותחתון). שוב עוטפים בניילון ומכניסים למקרר ל -30 דקות לפחות.

בינתיים מכינים את המילוי:

שמים את השוקולד המריר והחמאה בקערה עמידה ומכניסים למיקרוגל, למשך 30 שניות, עד שהם מתחילים להינמס. מערבבים פנימה את הסוכר והקקאו עד לקבלת תערובת חלקה.

מוציאים את הבצק מהמקרר, ושוב מרדדים אותו למלבן באורך כ -30 ס"מ ובעובי של 3 מילימטרים.

מורחים את המילוי, ומשאירים את הקצוות נקיים. מקפלים את הבצק לשניים לאורכו, כך שמלבן הבצק הופך לרצועה ארוכה ועבה. מרדדים שוב, עד לקבלת בצק הקרוב ל -3 מילימטרים עובי.

בעזרת סכין חדה, חותכים את הבצק המוארך, למשולשים ארוכים עם בסיסים של 6-7 ס"מ. כעת מתחילים לגלגל את המשולשים לצורה של קרואסון, כשמתחילים בבסיס של כל משולש.

מסדרים את הרוגלך המוגמר בתבנית מרופדת בנייר אפייה.

מכניסים את הרוגלך לתנור, ואופים 20-25 דקות עד להזהבה קלה.

בזמן האפייה מכינים את הסירופ:

בסיר קטן מביאים את הסוכר והמים לרתיחה.

כאשר הרוגלך זהובים, מוציאים מהתנור ומברישים בסירופ.

מקררים ואוכלים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות