תבשיל קארי ירוק בחלב קוקוס עם חצילים ועוף - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון תבשיל קארי ירוק עם חלב קוקוס, חצילים ועוף

קנג קיאו וון גאי הוא תבשיל של קארי ירוק עם חלב קוקוס בתוספת של חצילים ועוף

דרגת קושי: קל
קארי עוף עם חלב קוקוס וחצילים
דודו בכר
3תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 2

רכיבים

ל-4 סועדים:

500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות

חציל ערבה גדול, קלוף וחתוך לקוביות של 1 סנטימטר, או 30 חצילי שזיף תאילנדי "מקאה פראו" חצויים לאורך.

1.5 ליטר חלב קוקוס (ניתן לרכוש בקופסאות שימורים במזרח ומערב)

20 עלי קפיר ליים (ניתן לרכוש במזרח ומערב)

10 גבעולי בזיליקום (להשתמש בעלים בלבד)

2 כפות מחית קארי תאילנדי ירוק (ניתן לרכוש במזרח ומערב)

3 פלפלים ירוקים חריפים בינוניים פרוסים דק

3 כפות נאם פלה (מי דגים – ניתן לרכוש במזרח ומערב)

2 מטבעות סוכר דקלים כתוש ומעוך (ניתן לרכוש במזרח ומערב)

הוראות הכנה

מניחים בסיר את מחית הקארי הירוק ופותחים אותו עם מעט חלב קוקוס על אש נמוכה כ-2 דקות.

מוסיפים את יתרת חלב הקוקוס ואת עלי הקפיר ליים ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים את הנאם פלה, סוכר הדקלים, קוביות החציל ורצועות העוף ומבשלים 5 דקות נוספות, עד שהחצילים מתרככים. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים ומכבים את האש.  

מומלץ להגיש לצד קערת אורז לבן.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות