מתכון

תבשיל קארי ירוק עם חלב קוקוס, חצילים ועוף

קנג קיאו וון גאי הוא תבשיל של קארי ירוק עם חלב קוקוס בתוספת של חצילים ועוף

יריב מלילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים4
יריב מלילי, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
קארי עוף עם חלב קוקוס וחצילים
קארי עוף עם חלב קוקוס וחציליםצילום: דודו בכר

רכיבים

  • 500 גרם חזה עוף חתוך לרצועות
  • חציל ערבה גדול, קלוף וחתוך לקוביות של 1 סנטימטר, או 30 חצילי שזיף תאילנדי "מקאה פראו" חצויים לאורך.
  • 1.5 ליטר חלב קוקוס (ניתן לרכוש בקופסאות שימורים במזרח ומערב)
  • 20 עלי קפיר ליים (ניתן לרכוש במזרח ומערב)
  • 10 גבעולי בזיליקום (להשתמש בעלים בלבד)
  • 2 כפות מחית קארי תאילנדי ירוק (ניתן לרכוש במזרח ומערב)
  • 3 פלפלים ירוקים חריפים בינוניים פרוסים דק
  • 3 כפות נאם פלה (מי דגים – ניתן לרכוש במזרח ומערב)
  • 2 מטבעות סוכר דקלים כתוש ומעוך (ניתן לרכוש במזרח ומערב)

הוראות הכנה

מניחים בסיר את מחית הקארי הירוק ופותחים אותו עם מעט חלב קוקוס על אש נמוכה כ-2 דקות.

מוסיפים את יתרת חלב הקוקוס ואת עלי הקפיר ליים ומבשלים על אש נמוכה כ-5 דקות. מוסיפים את הנאם פלה, סוכר הדקלים, קוביות החציל ורצועות העוף ומבשלים 5 דקות נוספות, עד שהחצילים מתרככים. מוסיפים את עלי הבזיליקום, מערבבים ומכבים את האש.  

מומלץ להגיש לצד קערת אורז לבן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ