מתכון

קארי מסמאן תאילנדי

תבשיל גנג מסמאן גאי מתאילנד עם עוף, תפוחי אדמה וחלב קוקוס

יריב מלילי, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים1
יריב מלילי, שף אורח
דירוג הגולשים
דרגת קושי:קל
עוף עם קארי מסמאן
עוף עם קארי מסמאןצילום: דודו בכר

רכיבים

  • 500 גרם חזה עוף פרוס לרצועות
  • 3 תפוחי אדמה בינוניים, מקולפים, חתוכים לקוביות ומבושלים במים למחצה
  • 20 בצלי שאלוט קלופים ושלמים
  • ליטר וחצי חלב קוקוס
  • 4 כפות קארי מסמאן (ניתן לרכוש במכולות האסיאתיות)
  • 3 מטבעות סוכר דקלים
  • 20 עלי קפיר ליים
  • 4 גבעולי בזיליקום (להשתמש בעלים בלבד)
  • חצי כפית שמן

הוראות הכנה

בסיר על אש נמוכה עם מעט חלב קוקוס פותחים את הקארי כ-2 דקות.

מוסיפים כוס חלב קוקוס ומערבבים היטב, עד שמתקבל רוטב.

מוסיפים את עלי הקפיר ליים, סוכר דקלים, מלח וקוביות תפוח האדמה עם בצלי השאלוט ומבשלים עד ריכוך.

תוך כדי הבישול מוסיפים את יתרת חלב הקוקוס ואת רצועות העוף.

כשתפוחי האדמה והבצל מתרככים לגמרי מכבים את האש.

דקה לפני ההגשה מוסיפים את עלי הבזיליקום.

מגישים עם אורז לבן.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ