חומוס לימוני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חומוס לימוני

חומוס מסעיר שנולד באזור סוריה הגדולה ובו לימון כבוש ממתכון של לימור אלוני

דרגת קושי: קל
תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 5

רכיבים

500 גר' גרגירי חומוס

פרוסת לימון כבוש בעובי 1 ס"מ (מתכון בהמשך)

שתי פרוסות ג'ינג'ר (10 גרם)

קורט קינמון

שמן זית (חצי כוס או 100 מ"ל לכל כוס גרגירי חומוס מבושלים)

חופן פטרוזיליה קצוצה

חופן נענע קצוצה

ללימון כבוש:

5 לימונים

כוס מיץ לימון

מלח גס

שמן זית

הוראות הכנה

משרים ומנביטים את גרגירי החומוס. מסננים את גרגירי החומוס ושומרים את מי הבישול. טוחנים את גרגירי החומוס במעבד מזון. לכל כוס של גרגירים מבושלים יש להוסיף תוך כדי טחינה פרוסת לימון כבוש, שתי פרוסות ג'ינג'ר, קורט קינמון וחצי כוס שמן זית — עד ליצירת המרקם הרצוי (מגס ועד עדין). במידה שהחומוס סמיך מוסיפים בעדינות ממי הבישול.

לאחר שהגעתם למרקם המתאים לכם, ביזקו מלמעלה פטרוזיליה ונענע קצוצות והזליפו מעט שמן זית.

הערה: הלימון כבוש במלח. לכן כדאי לתקן את התיבול רק לאחר סיום הטחינה.

להכנת לימון כבוש: שוטפים היטב את הלימונים ופורסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ. טובלים כל פרוסה במלח גס משני צדדיה ומניחים בצנצנת מעוקרת. ממלאים את הצנצנת עד סופה בלימונים, יוצקים לתוכה את מיץ הלימון ואוטמים מלמעלה בשמן זית. יש לשקשק את הצנצנת מדי פעם. אחרי שלושה ימים אפשר להכניס למקרר ולדוג לימון בכל רגע של חשק. הלימון הכבוש נשמר היטב במקרר כמה חודשים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות