חומוס תימני - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חומוס תימני

מתכון של לימור אלוני

דרגת קושי: קל
5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 4.0 1 5 4

רכיבים

500 גר' גרגירי חומוס

2 כפות חווייג' תימני (קנוי)

מלח לפי הטעם

פלפל שחור לפי הטעם

שמן זית (חצי כוס או 100 מ"ל לכל כוס גרגירי חומוס מבושלים)

פטרוזיליה

סחוג (מתכון בהמשך)

לסחוג:

10 פלפלים ירוקים חריפים

זר כוסברה

כפית מלח

כפית פלפל שחור גרוס טרי

חצי כפית הל

כפית כמון

10 שיני שום

הוראות הכנה

משרים ומנביטים את גרגירי החומוס. מבשלים את גרגירי החומוס ביחד עם החווייג' עד שהם רכים, מסננים את גרגירי החומוס ושומרים את מי הבישול. טוחנים את הגרגירים במעבד מזון עם שמן זית ומתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. אם החומוס סמיך מוסיפים בעדינות ממי הבישול. לאחר שהגעתם למרקם הרצוי מגישים עם כף סחוג, פטרוזיליה קצוצה ומעט שמן זית.

להכנת הסחוג: קוצצים במעבד מזון את הפלפלים הירוקים (ביחד עם הזרעים) ושאר הרכיבים. מעבדים לרסק אחיד ומעבירים לצנצנות מעוקרות.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות