מתכון

חומוס פרסי

חומוס בהשראת המטבח הפרסי עם המון ירוקים, תיבול, צבעים וניחוחות לפי מתכון של לימור אלוני

רחל טלשיר
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
צילום: אבישג שאר-ישוב
רחל טלשיר
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

החומוס הוא בהשראת החוֹרְשֶה גוֹרֶמֶה סָאבּזִי הפרסי: המון ירוקים, תיבול, צבעים וניחוחות. לכבוד חברי הטבעונים יש כאן גרגירי חומוס במקום בשר. זו מנה עוקצנית, חמצמצה ומלאה בטעמים וניחוחות פרסיים".

לפני המתכונים שנביא יש לציין כי אלוני משרה את גרגירי החומוס למשך 24 שעות, שבמהלכן היא מחליפה את המים כמה פעמים.

לכתבה המלאה ולמתכונים נוספים לחומוס של לימור אלוני

רכיבים

  • 500 גר' גרגירי חומוס
  • מלח ופלפל שחור לפי הטעם
  • שמן זית (חצי כוס או 100 מ"ל לכל כוס גרגירי חומוס מבושלים)
  • חצי כוס שמן זית
  • 3 בצלים קצוצים
  • כפית מלח
  • כפית פלפל שחור
  • חצי כפית כורכום
  • 80 גר' שעועית אדומה
  • 4 לימונים פרסיים (יש בכל שוק)
  • 4 זרי פטרוזליה
  • 1 זר כוסברה
  • 1 זר בצל ירוק
  • כפית שמבלילה (עלי חילבה מיובשים)
  • 2 כרישות
  • לימון

הוראות הכנה

משרים ומנביטים את גרגירי החומוס בהרבה מים, עד שהחומוס מוכן. מסננים את הגרגירים ושומרים את מי הבישול. טוחנים את הגרגירים במעבד מזון. לכל כוס של גרגירי חומוס מבושל יש להוסיף תוך כדי טחינה חצי כוס שמן זית, מלח ופלפל גרוס, עד ליצירת המרקם הרצוי (מגס ועד עדין). במידה שהחומוס סמיך מוסיפים בעדינות ממי הבישול.

מבשלים את השעועית האדומה עם מלח, חצי כפית כורכום וארבעה לימונים פרסיים עד שהיא מוכנה (כשעתיים וחצי). מטגנים את הבצלים. מוסיפים את הכרישות ושאר הירקות הקצוצים (פטרוזיליה, כוסברה, שמבלילה ובצל ירוק) ומבשלים למשך חצי שעה. מוסיפים את תכולת המחבת לסיר השעועית ומבשלים יחד עוד חצי שעה.

הגשה: מניחים את החומוס בצלחת. יוצרים מכתש במרכזו ומניחים בו את הסאבזי. מפזרים למעלה מעט פטרוזיליה וסוחטים מעט לימון.

רחל טלשיר

בעלת טור "לאכול או לא לאכול"

racheltalshir@gmail.com