מתכון

טארט אננס על האש

כשכולם יביאו עוגות עייפות מהבית, אתם תכינו טארט אננס על המנגל ממתכון של השף מוטי דוד ממסעדת "אדום"

מוטי דוד, שף אורח
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקים
טארט אננס על המנגלצילום: אפרת ליכטנשטט
מוטי דוד, שף אורח
דירוג הגולשים
5 כוכבים
דרגת קושי:קל

אז הבאתם עוגה בחושה וחטיפים, או שהצלחתם לשמור בצידנית עוגת קרם, אבל למה לא לנצל את המנגל כמקור בישול? במקרה הנוכחי, אפשר להחליף את האננס בבננות או בתפוחים או לערבב. רק חשוב מאוד להכין על אש נמוכה מאוד.

רכיבים

  • חצי יחידה אננס פרוס לפרוסות עבות
  • 150 גרם חמאה
  • 100 גרם סוכר חום
  • שליש כפית קינמון
  • כוס תותים טריים ושטופים
  • 1 יחידה תפוז ו-1 יחידה אשכולית אדומה, פרוסות לפרוסות דקות

לבלילה

  • 1 כוס קמח
  • 100 גרם חמאה מומסת
  • 1 כפית סוכר
  • 1.5 כוסות חלב
  • 1 כוס מים
  • חצי כפית מחית וניל

הוראות הכנה

מערבבים היטב את כל החומרים ומניחים בקירור כ-30 דקות.

מפזרים על התותים ופרוסות פרי ההדר מעט סוכר חום וצולים כ-2 דקות מכל צד על המנגל.

לטארט אננס:

מניחים על המנגל מחבת ברזל ושמים בה 50 גרם חמאה עם חצי כף סוכר וקורט קינמון. מערבבים עד שנוצר קרמל. מוסיפים פרוסה של אננס ומקרמלים כ-2-1 דקות. מוסיפים את הבלילה ומכסים בנייר כסף ל-5-3 דקות. הופכים על צלחת את הטארט ומגישים עם הפירות הצלויים. אפשר גם עם גלידת וניל.

תגובות

הזינו שם שיוצג באתר
משלוח תגובה מהווה הסכמה לתנאי השימוש של אתר הארץ