המבורגר דג מפתיע - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון המבורגר דג מפתיע

גרסה בריאה ועשירה של המבורגר, בטעמים מיוחדים ומרעננים ממתכון של שגיא אזולאי, שף מסעדת לבן

דרגת קושי: קל
המבורגר דג ים
אפרת ליכטנשטט

מי אמר שכל הזמן חייבים המבורגר בקר או טלה? אני בעד גיוונים ועל המנגל ההמבורגר הזמן מקבל טעם מעושן ונפלא. כדאי להשתמש בדגים שמנים כמו לוקוס, טונה, סלמון או בורי. אני ממליץ להכין את ההמבורגר עד מידה של מדיום-מדיום וול. זה שומר על הקציצה עסיסית.

תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 5.0 1 5 2

רכיבים

ל-6 מנות:

6 לחמניות המבורגר

1 יחידה חציל פרוס לפרוסות דקות

2 יחידות פלפלים חתוכים לפרוסות

חופן עלי חסה טרייה

1 בצל סגול פרוס לפרוסות דקות

מיונז

להמבורגר:

1 ק"ג דג ים (מוסר / לוקוס / דניס) נקי מעור ומעצמות, קצוץ דק בסכין

3 כפות פטרוזיליה קצוצה

3 כפות כוסברה קצוצה

2 כפות בצל ירוק קצוץ

שליש כפית כמון

3 כפות שמן זית

2 כפיות מלח דק

שליש כפית פלפל שחור גרוס

גרידה מ-3 לימונים

חצי כף רוטב צ'ילי מתוק

הוראות הכנה

בקערה מערבבים היטב את כל החומרים ולשים את התערובת כ-4-3 דקות.

יוצרים קציצות של 160-140 גרם ומכניסים לקירור לפחות לשעתיים.

מברישים את הקציצות במעט שמן זית וצולים על מנגל עם אש נמוכה או על משטח חם (פלנצ'ה או מחבת) כ-3-2 דקות מכל צד.

בזמן שהקציצות נצלות מניחים מסביב פרוסות של חציל, בצל סגול ופלפלים מתובלים בשמן זית ומלח. צולים גם את הירקות כ-3-2 דקות מכל צד.

הגשה: בלחמניית המבורגר מורחים כפית של מיונז. מניחים פרוסות של חסה, בצל, חציל, ופלפלים ומגישים.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות