מתכון: חלה מתוקה ביתית

חלה מתוקה ביתית שעברה שדרוג ומשאריות הבצק מכינים הפתעות נוספות, מתכון של מאיה כהן קונדיטורית בית הקפה ליזלוטה

מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
שתפו כתבה במיילשתפו כתבה במייל
מעבר לטוקבקיםכתוב תגובה
חלה של ליזלוטה
צילום: מוטי מילרוד
מאיה כהן, קונדיטורית אורחת
דירוג הגולשים
3.5 כוכבים(10)
דרגת קושי:קל

עוד לפני שפתחנו בית קפה נהגנו לאפות חלה מתוקה לשבת. כשהתיישבנו לבנות את התפריט, היה ברור מן הרגע הראשון שגם בבית הקפה נאפה חלות טריות בכל סוף שבוע.

חלק מההתמודדות עם המעבר מבישול ביתי לבישול מקצועי בבית הקפה היא ההצלחה בהגדלת הכמויות. במקום חלה אחת, אופים חמישים. בסוף השבוע הראשון שלנו כאופות מקצועיות ניסינו את המתכון החדש ולהפתעתנו נשאר לנו אקסטרה בצק. מה עושים? "לזרוק לפח" הוא ביטוי שלא קיים אצלנו, ולכן מיד קצות הבצק הפכו לארוחת בוקר.

כך המשיך לו המנהג. בכל שישי ושבת בבוקר הצוות קיבל מאפים מושחתים על חשבון שאריות בצק החלה. לקוחות חדי עין היו תופסים אותנו כל פעם אוכלים את המאפים וביקשו גם. ביקשו? קיבלו. הגדלנו שוב את כמויות הבצק, והתחלנו להכין שבלולי קינמון שקראנו להם סינמון רול מזוגגים כפינוק קבוע בימי שישי. המתכון לשבלולי קינמון - כאן.

רכיבים

  • 1 ק"ג קמח
  • 15 גרם שמרים יבשים
  • 300 מ"ל חלב
  • 100 מ"ל מים
  • 3 ביצים
  • 100 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה
  • 15 גרם מלח

הוראות הכנה

לשים את כל החומרים יחד במיקסר למשך 10 דקות במהירות איטית.

אחר כך לשים עוד מספר דקות במהירות גבוהה, עד שהבצק הופך חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לכלי סגור או לקערה מכוסה בניילון.

מתפיחים לילה במקרר (במקרה הטוב) או 1-2 שעות בחוץ (אם אין ברירה) עד להכפלת הנפח.

מחלקים ל-8 יחידות של 150 גרם (4 יחידות לחלה).

קולעים חלות מכל 4 יחידות ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה.

שוב מתפיחים עד הכפלת הנפח. משך ההתפחה תלוי בטמפרטורת הבצק והחדר. לבצק שהיה לילה בקירור, התפחה של 3-2 שעות.

מורחים ביצה טרופה על החלות ואופים 30 דקות ב-180 מעלות.

תגובות