חלה מתוקה ביתית - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חלה מתוקה ביתית

החלה מתוקה הביתית עברה שדרוג, אבל הותירה אחריה שאריות של בצק מהן ניתן להכין שבלולי קינמון מושחתים, מתכון של מאיה כהן קונדיטורית בית הקפה ליזלוטה

דרגת קושי: קל
חלה של ליזלוטה
מוטי מילרוד

עוד לפני שפתחנו בית קפה נהגנו לאפות חלה מתוקה לשבת. כשהתיישבנו לבנות את התפריט, היה ברור מן הרגע הראשון שגם בבית הקפה נאפה חלות טריות בכל סוף שבוע.

חלק מההתמודדות עם המעבר מבישול ביתי לבישול מקצועי בבית הקפה היא ההצלחה בהגדלת הכמויות. במקום חלה אחת, אופים חמישים. בסוף השבוע הראשון שלנו כאופות מקצועיות ניסינו את המתכון החדש ולהפתעתנו נשאר לנו אקסטרה בצק. מה עושים? "לזרוק לפח" הוא ביטוי שלא קיים אצלנו, ולכן מיד קצות הבצק הפכו לארוחת בוקר.

כך המשיך לו המנהג. בכל שישי ושבת בבוקר הצוות קיבל מאפים מושחתים על חשבון שאריות בצק החלה. לקוחות חדי עין היו תופסים אותנו כל פעם אוכלים את המאפים וביקשו גם. ביקשו? קיבלו. הגדלנו שוב את כמויות הבצק, והתחלנו להכין שבלולי קינמון שקראנו להם סינמון רול מזוגגים כפינוק קבוע בימי שישי. המתכון לשבלולי קינמון - כאן.

9תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 (10)

רכיבים

לחלה:

1 ק"ג קמח

15 גרם שמרים יבשים

300 מ"ל חלב

100 מ"ל מים

3 ביצים

100 גרם סוכר

100 גרם חמאה

15 גרם מלח

הוראות הכנה

לשים את כל החומרים יחד במיקסר למשך 10 דקות במהירות איטית.

אחר כך לשים עוד מספר דקות במהירות גבוהה, עד שהבצק הופך חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לכלי סגור או לקערה מכוסה בניילון.

מתפיחים לילה במקרר (במקרה הטוב) או 1-2 שעות בחוץ (אם אין ברירה) עד להכפלת הנפח.

מחלקים ל-8 יחידות של 150 גרם (4 יחידות לחלה).

קולעים חלות מכל 4 יחידות ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה.

שוב מתפיחים עד הכפלת הנפח. משך ההתפחה תלוי בטמפרטורת הבצק והחדר. לבצק שהיה לילה בקירור, התפחה של 3-2 שעות.

מורחים ביצה טרופה על החלות ואופים 30 דקות ב-180 מעלות.

 



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות