חלה מתוקה ושבלולי קינמון - מתכונים - הארץ

רשימת קריאה

רשימת הקריאה מאפשרת לך לשמור כתבות ולקרוא אותן במועד מאוחר יותר באתר,במובייל או באפליקציה.

לחיצה על כפתור "שמור", בתחילת הכתבה תוסיף את הכתבה לרשימת הקריאה שלך.
לחיצה על "הסר" תסיר את הכתבה מרשימת הקריאה.

מתכון חלה מתוקה ושבלולי קינמון

החלה מתוקה הביתית עברה שדרוג, אבל הותירה אחריה שאריות של בצק מהן ניתן להכין שבלולי קינמון מושחתים

דרגת קושי: קל
חלה של ליזלוטה
מוטי מילרוד

עוד לפני שפתחנו בית קפה נהגנו לאפות כל שבת חלה מתוקה. כשהתיישבנו לבנות את התפריט, מה שהיה ברור מן הרגע הראשון זה שגם בבית הקפה נאפה חלות טריות בכל סוף שבוע.

חלק מההתמודדות עם המעבר מבישול ביתי לבישול מקצועי בבית הקפה היא ההצלחה בהגדלת הכמויות. במקום חלה אחת, אופים חמישים. בסוף השבוע הראשון שלנו כאופות מקצועיות ניסינו את המתכון החדש ולהפתעתנו נשאר לנו אקסטרה בצק. מה עושים? "לזרוק לפח" הוא ביטוי שלא קיים אצלנו, ולכן מיד קצות הבצק הפכו לארוחת בוקר.

כך המשיך לו המנהג. בכל שישי ושבת בבוקר הצוות קיבל מאפים מושחתים על חשבון שאריות בצק החלה. הלקוחות חדי העין היו תופסים אותנו כל פעם אוכלים את המאפים וביקשו גם. ביקשו? קיבלו. הגדלנו שוב את כמויות הבצק, והתחלנו להכין שבלולי קינמון מזוגגים כפינוק קבוע בימי שישי.

מאיה כהן היא קונדיטורית בית הקפה ליזלוטה.

5תגובות

לצפייה ברשימת המתכונים
שלכם בעמוד הארץ שלי

דירוג גולשים: גרוענחמדטובמומלץמעולה 3.5 1 5 (10)

רכיבים

לחלה:

1 ק"ג קמח

15 גרם שמרים יבשים

300 גרם חלב

100 גרם מים

3 ביצים

100 גרם סוכר

100 גרם חמאה

15 גרם מלח

לסינמון רול בזיגוג שמנת:

80 גרם חמאה רכה מאוד

50 גרם סוכר חום כהה מעורבבים בחצי כפית קינמון

1 כף גדושה שמנת חמוצה

כ-200 גרם אבקת סוכר

הוראות הכנה

לשים את כל החומרים יחד במיקסר למשך 10 דקות במהירות איטית.

אחר כך לשים עוד מספר דקות במהירות גבוהה, עד שהבצק הופך חלק וגמיש.

מעבירים את הבצק לכלי סגור או לקערה מכוסה בניילון.

מתפיחים לילה במקרר (במקרה הטוב) או 1-2 שעות בחוץ (אם אין ברירה) עד להכפלת הנפח.

מחלקים ל-8 יחידות של 150 גרם (4 יחידות לחלה).

קולעים חלות מכל 4 יחידות ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה.

שוב מתפיחים עד הכפלת הנפח. משך ההתפחה תלוי בטמפרטורת הבצק והחדר. לבצק שהיה לילה בקירור, התפחה של 3-2 שעות.

מורחים ביצה טרופה על החלות ואופים 30 דקות ב-180 מעלות.

 

עם הבצק שנשאר מכינים סינמון רול בזיגוג שמנת:
שבלולי קינמון של ליזלוטה
מוטי מילרוד

מרדדים את הבצק למלבן בגודל 20X40 ס"מ.

מורחים את החמאה על הבצק ומפזרים מעל את הסוכר עם הקינמון.

מגלגלים את הבצק לרולדה הדוקה. פורסים ל-6 פרוסות ומסדרים על תבנית עם נייר אפייה. מכסים במגבת ומתפיחים עד להכפלת הנפח.

מורחים את המאפים בביצה טרופה.

אופים 17 דקות ב-180 מעלות, ומצננים.

מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה לשמנת החמוצה ומערבבים לקבלת מרקם חלק וסמיך.

מורחים או מזלפים את הזיגוג על המאפים לאחר שהתקררו.



תגובות

דלג על התגובות

בשליחת תגובה זו הנני מצהיר שאני מסכים/מסכימה עם תנאי השימוש של אתר הארץ

סדר את התגובות